Acasă Administraţie Agenda Digitală Banatul 2020 a fost lansată la Consiliul Județean Timiș

Agenda Digitală Banatul 2020 a fost lansată la Consiliul Județean Timiș

DISTRIBUIȚI

Zeci de primari din regiunea de vest – județele Timiș, Arad, Caraș Severin și Hunedoara – au fost prezenți miercuri, 19 iunie, în sala multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, cu prilejul lansării, în premieră pentru România, a aplicației „Agenda Digitală 2020”.

Radu Miloș, specialistul IT, a explicat:

”Este o aplicație care va facilita interacțiunea dintre administrațiile locale și cetățeni. Este o premieră pentru zona de vest. Numai în zona București mai există ceva asemănător. Astfel, primarii vor putea comunica mult mai ușor cu locuitorii localităților. Toate comunicatele primăriei pot ajunge foarte ușor la cunoștința oamenilor. Trăim în secolul XXI și în momentul de față din cei aproape 2 milioane de cetățeni din zona de vest aproape toți dispun de un telefon mobil și este mult mai ușor să acceseze această aplicație”, a spus Radu Miloș, miercuri 19 iunie, la CJT.

Vasile Todi, inițiatorul proiectului Agend Digitale 2020, a adăugat:

”L-am cunoscut pe domnul Radu Miloș, un om extraordinar, un informatician de mare calibru și l-am întrebat cum am putea ajuta Asociația Primarilor din Banatul Istoric. Astfel, la sugestia mea s-a născut această aplicație gratuită pentru administrațiile locale și pentru utilizatorii localităților. Se pot exprima nu numai UAT-urile, ci și școlile, bisericile, poliția și alte instituții locale, care au ceva de transmis oamenilor”, a spus Vasile Todi.

Agenda Digitală 2020 este prima aplicație mobilă din România care va pune la dispoziția primăriilor, gratuit, o modalitate modernă și rapidă, de informare a cetățenilor din vestul țării. Aceasta se dorește un mijloc eficient și modern de informare și interacțiune cu cetățenii.

Aplicația este un produs 100%  „made in Banat” și va fi în curând disponibilă, în mod gratuit, pe telefoanele mobile.

Comentarii

comentarii