Acasă Actualitate Agenți de circulație în cele mai aglomerate intersecții din Timișoara, începând de...

Agenți de circulație în cele mai aglomerate intersecții din Timișoara, începând de miercuri. „Comisia de circulație” înființată de un consilier local caută și alte măsuri provizorii

DISTRIBUIȚI

Consilierul local PRO România Roxana Iliescu anunță, marți, 9 noiembrie, că a fost găsită o soluție provizorie pentru degajarea traficului din Timișoara la orele de vârf, în mod special dimineața: prezența agenților de circulație și a polițiștilor locali în intersecții. Cu o zi în urmă, tot Roxana Iliescu se plângea pe Facebook de aglomerație. Între timp, a purtat discuții cu prefectul, polițiștii rutieri, polițiștii locali și inspectorul școlar general pentru a găsi și alte soluții, în lipsa unor măsuri concrete luate de Comisia de Circulație a Primăriei Timișoara, cea pe care o conduce viceprimarul Ruben Lațcău.

Prima măsură, cea care implică prezența agenților de circulație și a polițiștilor locali în trafic, va fi aplicată începând de miercuri, în fiecare dimineață, între 07.15 și 08.15, în opt intersecții din oraș. Alte măsuri propuse ar fi începerea orelor de curs defalcat sau schimbarea frecvenței mijloacelor de transport în comun. Cât despre agenții de circulație, primele intersecții în care aceștia ar urma să apară sunt:

  • Calea Dorobanților/ S. Bărnuțiu;
  • Liviu Rebreanu/Arieș;
  • Calea Șagului/ Liviu Rebreanu;
  • Lazăr/Circumvalațiunii;
  • Calea Sever Bocu/ Divizia 9 Cavalerie;
  • Piața Consiliul Europei;
  • Piața I.C. Brătianu;
  • 16 Decembrie/ C-tin Brâncoveanu.

Iată anunțul făcut de Roxana Iliescu pe rețelele de socializare marți seară:

„Am reușit!

Referitor la postarea de ieri (luni – n.r.) dimineață, vă anunț că m-am adresat Prefectului Ovidiu Drăgănescu cu respectuoasa rugăminte de a iniția o întâlnire cu reprezentanții IPJ, pentru a identifica împreună o soluție pentru timișorenii care se confruntă cu blocajele de nedescris din trafic, dimineața.

Ni s-a alăturat la această întâlnire, la invitația Prefectului și Inspectorul Școlar Județean Prof. Marin Popescu, de notorietate fiind problemele întâmpinate de părinți și copii cu ajungerea la timp la orele de curs. (…)

Totodată, domnul Inspector Școlar a avut o inițiativă care și-a dovedit deja eficiența în alte părți: începerea orelor de curs la ore defalcate. În acest sens, urmează să inițieze o întâlnire cu directorii școlilor din Timișoara. Îmi doresc ca această inițiativă să fie agreată de directori și de părinți, pentru că numai cu efortul tuturor putem să îmbunătățim puțin situația grea cu care ne confruntăm în fiecare dimineață.

Tot în același scop, urmează ca în zilele următoare să avem o întâlnire și cu reprezentanții STPT, pentru a identifica soluții cu care să venim în sprijinul timișorenilor în problema traficului infernal cu care ne confruntăm în fiecare dimineață.

Le mulțumesc sincer domnilor: Prefect Ovidiu Drăgănescu,  Florin Turnagiu Șef Serviciu Rutier IPJ, Adrian Dragostin, Șef Birou Rutier, domnului Prof. Marin Popescu și nu în ultimul rând, domnului Domășnean Dumitru, Director Executiv Poliția Locală Timișoara, care a venit în sprijinul colegilor de la Biroul Rutier cu agenți pregătiți în dirijarea/fluidizarea traficului.

Deocamdată, noi am găsit această soluție. Știu, nu este suficientă și nu va rezolva problema integral, dar am trecut la acțiune rapid, în loc să ne lamentăm că nu se poate face nimic.

Îi invit pe salvatorii planetei și ai orașului, din fruntea Primăriei și în mod special pe vicele Lațcău care este și șefu’ Comisiei de Circulație din cadrul PMT, să găsească și alte soluții, cu excepția invitatiei cetățenilor de a se urca pe trotinete sau pe biciclete”.

Comentarii

comentarii