Acasă Actualitate AGIR îi felicită pe toţi învăţătorii şi educatorii timişeni

AGIR îi felicită pe toţi învăţătorii şi educatorii timişeni

DISTRIBUIȚI

De “Ziua Învăţătorului”
Ortodocşii români sărbătoresc în fiecare an la 30 iunie ,,Soborul Sfinţilor 12 Apostoli,,. De când au apărut primele şcoli în spaţiul românesc învăţătorii şi mai apoi toate cadrele didactice care învaţă copiii au sărbătorit în 30 iunie “Ziua Învăţătorului”.
30 iunie a fost aleasă şi ca dată de ,,naştere,, a Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România (AGIR) , în 1927, prin care se oficializa şi finaliza atunci manifestarea solidarităţii între cadrele didactice la nivelul României Mari -corolar al tradiţiei asociative învăţătoreşti începută la 1869 în diferitele provincii în care exista şcoală românească.
“Profesorii, educatoarele şi învăţătorii din România s-au simţit onoraţi să fie serbaţi şi felicitaţi de ziua apostolilor în fiecare an. Şi an de an, de chiar ziua apostolilor, li se aduce aminte că au cea mai nobilă misiune pentru care merită făcute orice sacrificii asumându-şi apostolatul”, a declarat arădeanul Viorel Dolha, preşedintele AGIR. Asociaţia transmite tuturor învăţătorilor şi educatorilor timişeni “La mulţi ani!”

Comentarii

comentarii