Acasă Eveniment Aglomerație în vămile din vestul țării

Aglomerație în vămile din vestul țării

414
DISTRIBUIȚI

O nouă zi cu aglomerație la vămile din vestul României.

Potrivit Poliției de Frontieră, la frontiera româno-ungară sunt deschise 10 puncte de trecere cu specific rutier pentru categoriile de mijloace de transport, astfel:.

pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota, P.T.F. Turnu – Batonnya, P.T.F. Vărşand – Gyula

pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek, P.T.F. Borş – Artand, P.T.F. Borş II – Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany;

pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj şi P.T.F. Petea – Csengersima.

În data 24.04.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 81.600 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 31.100 mijloace de transport (dintre care 13.300 automarfare).

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 45.400 persoane cu 17.000 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 36.200 persoane cu 14.100 mijloace de transport.

”Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se în condiţii normale pentru această perioadă. Astfel, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, care este cel mai tranzitat punct de trecere (în ultimele 24 de ore, prin acest punct au intrat 7.000 de persoane şi 3.500 autovehicule), formalitățile de frontieră pe sensul de intrare de țară se derulează pe 7 artere de control. În plus, pentru efectuarea formalităţilor cu celeritate, poliţiştii de frontieră folosesc staţii mobile”, se arată în comunicatul autorităților.

Polițiștii informează că întârzierile se datorează și faptului că, după realizarea controlului de frontieră pentru verificarea documentelor de călătorie, șoferii sunt preluați de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică aflați în puncte pentru efectuarea triajului epidemiologic.

Comentarii

comentarii