Acasă Actualitate Agricultorii vor primi bani să se afilieze la asociaţiile din Uniunea Europeană

Agricultorii vor primi bani să se afilieze la asociaţiile din Uniunea Europeană

DISTRIBUIȚI

Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România , condusă de timişoreanul Viorel Matei, este membră la COPA-COGECA.
Asociaţiile profesionale din agricultură vor beneficia în 2009 de sprijin financiar în vederea participării la organizaţiile profesionale constituite la nivel european, conform Hotărârii de Guvern aprobate în şedinţa de Guvern din 13 mai 2009. Sprijinul acordat de la bugetul de stat prin bugetul MAPDR, acoperă în proporţie de 100% plata cotizaţiei anuale şi în proporţie de 50% plata taxelor de participare.
De acest sprijin vor beneficia producătorii agricoli din sectorul vegetal, zootehnic, al îmbunătăţirilor funciare şi al organizării şi sistematizării teritoriului, organizaţi la nivel naţional.
Afilierea şi participarea asociaţiilor de producători agricoli din România la organizaţiile profesionale europene sunt demersuri importante, deoarece structurile de lucru ale organizaţiilor profesionale europene participă la  elaborarea politicilor agricole de la nivelul Uniunii Europene, iar Ministerul Agriculturii este interesat ca organizaţiile patronale să participe la grupele de lucru constituite la nivel european Principalele organizaţii profesionale din agricultură sunt COPA (Comitetul Organizaţiilor Profesionale din Agricultura Uniunii Europene) COGECA (Comitetul General al Cooperativelor Agricole din Uniunea Europeană) şi GEOPA (Asociaţie a angajaţilor din cadrul organizaţiilor profesionale din agricultură).
Producătorii agricoli şi ceilalţi parteneri de pe filiera produselor agroalimentare vor fi stimulaţi, astfel, să se asocieze în organizaţii reprezentative la nivel naţional, care la rândul lor să se afilieze la organizaţii profesionale europene, pentru a avea posibilitatea reală de participare la elaborarea şi implementarea Politicii Agricole Comune. Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România , condusă de timişoreanul Viorel Matei, este membră la COPA-COGECA.

Comentarii

comentarii