Acasă Actualitate Agroland inaugurează la Timișoara al 18-lea magazin MEGA, în care a investit...

Agroland inaugurează la Timișoara al 18-lea magazin MEGA, în care a investit 1 milion de lei

DISTRIBUIȚI

Grupul agroindustrial Agroland Business System, care deține cea mai mare rețea de magazine agricole din România, anunță deschiderea unui nou magazin MEGA la nivel național. Magazinul este situat în Timișoara, fiind cel de-al doilea inaugurat în acest oraș, după Agroland MEGA Moșnița și cel de-al 18-lea pe teritoriul României.

„Pe parcursul anului trecut am reușit să deschidem 12 magazine MEGA și ne așteptăm ca în 2022, veniturile realizate de acestea să crească pe fondul maturizării lor. În același timp, nu vrem să ne oprim din procesul de extindere și rămânem concentrați să ne atingem obiectivul de a deschide zece noi magazine MEGA la nivel național anul acesta și dublarea cifrei de afaceri generată de ele, comparativ cu anul 2021. Contextul și provocările pieței sunt în continuare la un nivel ridicat, dar avem de îndeplinit obiective și planuri pe care le-am stabilit și aprobat împreună cu acționarii noștri. Astfel, împreună cu echipele noastre vom continua să rămânem optimiști și vom depune toate eforturile necesare în continuarea extinderii rețelei Agroland la nivel național”, a declarat Horia Cardoș (foto), fondator și CEO al Agroland Business System.

Noul magazin Agroland MEGA deschis în Timișoara, în Centrul Comercial Funshop Park, se întinde pe o suprafață de aproximativ 630 de metri pătrați, incluzând depozitul, iar clienții vor avea acces la o gamă de peste 3.000 de produse. Investiția în Agroland MEGA Timișoara s-a ridicat la aproximativ 1 milion de lei, sumă în care nu sunt incluse stocurile de marfă. Conducerea companiei estimează vânzări de peste 5 milioane de lei realizate de noul magazin în anul 2023 și un trafic mediu zilnic de aproximativ 200-300 de persoane.

Agroland MEGA Timișoara este cel de-al treilea magazin deschis de companie anul acesta, după MEGA Pașcani și MEGA Huși. Investițiile efectuate în deschiderea celorlalte două magazine s-au ridicat la aproximativ 0,7 milioane de lei pentru MEGA Pașcani și 0,5 milioane de lei pentru MEGA Huși. Compania se așteaptă ca fiecare dintre cele două magazine să realizeze vânzări de peste 4 milioane de lei în 2023. Obiectivul companiei este ca până la finalul anului să deschidă zece astfel de magazine la nivel național.

Pentru 2022, Agroland Business System vizează o cifră de afaceri de 241 de milioane de lei, o EBITDA de 20,7 milioane de lei și un profit net de 13 milioane de lei. De asemenea, compania are în vedere investiții totale de aproximativ 17 milioane de lei în dezvoltarea tuturor liniilor de business. În ceea ce privește rețeaua de magazine, pe lângă activitatea de extindere, compania analizează și posibilitatea de demarare a unor proiecte în zona de sustenabilitate, prin investiții în instalarea de panouri fotovoltaice și utilizarea de alte soluții de energie regenerabilă pentru magazinele, depozitele și fermele sale.

Agroland Business System este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 1 martie 2021 și se tranzacționează sub simbolul AG. Compania are o capitalizare de piață de peste 160 milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acțiunile AG sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de BVB pentru piața AeRO.

 

Comentarii

comentarii