Acasă Sport Şahiştii timişoreni, în grafic la Mondialele din Antalya

Şahiştii timişoreni, în grafic la Mondialele din Antalya

364
DISTRIBUIȚI

Veronica Foişor şi Robin Dragomirescu, cei doi şahişti timişoreni prezenţi la Campionatul Mondial de şah sub 16 ani din Antalya au fiecare câte 4 puncte după desfăşurarea primelor 6 runde. Antrenorul celor doi, Corneliu Paşcalău, este convins că ambii jucători pot ajunge în top 10, la sfârşitul celor 11 runde.

Marea performanţă trece prin stomac…

Veronica Foişor, multiplă campioană naţională de juniori, a început competiţia din Turcia excelent, cu două victorii din două partide.
A urmat o cădere neaşteptată şi timişoreanca nu a mai reuşit decât 2 puncte din următoarele patru partide. Colegul său de club de la CSŞ 1 Timişoara, Robin Dragomirescu, a avut un început mai ezitant, cu doar 1,5 puncte din trei partide. Au urmat însă două victorii şi o remiză şi Robin a revenit în lupta pentru primele zece poziţii. „Este o competiţie extrem de dificilă. Cred că cei doi ar putea ajunge în primii 10, iar pentru ei ar fi un rezultat excepţional. Este din ce în ce mai greu ca românii să reuşească să facă mari performanţe în şahul mondial. Sunt foarte mulţi ruşi şi asiatici deosebit de puternici. Culmea, până şi turcii s-au ridicat foarte mult. Este vorba despre ţări în care se investeşte enorm în şah. Noi nu ducem lipsă de talente, marea noastră problemă este subfinanţarea şahului”, spune Corneliu Paşcalău, antrenorul de şah al Clubului Sportiv Şcolar 1 Timişoara.

Comentarii

comentarii