Acasă Economic AICPS – comunitatea care lucrează pentru construcții mereu mai sigure –...

AICPS – comunitatea care lucrează pentru construcții mereu mai sigure – se reunește la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Tradiția și suflul nou își dau întâlnire la evenimentul tehnic de referință al comunității de ingineri proiectanți din Romania – Conferința Națională AICPS.

Pe 18 și 19 mai 2023 Conferința Națională AICPS se va desfășura în Timișoara, Capitală Culturală Europeană. Tema celei de-a 31-a ediții este „Stil | Structură | Sustenabilitate”. Evenimentul este găzduit de Biblioteca Universității Politehnica Timișoara.

Academicianul Dan Dubină, personalitate marcantă a ingineriei de structuri este invitat special al Conferinței Naționale AICPS. Academicianul va vorbi despre Timișoara ca loc de naștere al unei remarcabile Școli de construcții metalice și stabilitatea structurilor.

La 101 de zile de la producerea cutremurelor din Turcia, un profesor și cercetător de renume internațional va vorbi la Conferința Națională AICPS. Prof. Dr. Gülay Altay va susține o prezentare despre evaluări și lecții învățate din răspunsul fondului construit în urma cutremurelor din 6 Februarie 2023 produse în Turcia.

Temele abordate de ceilalți experți invitați din Suedia, Marea Britanie și Finlanda sunt:

·       rolul inginerilor constructori în promovarea sustenabilității,

·       evaluarea și conservarea structurilor de patrimoniu,

·       hazardul seismic în funcție de risc, în contextul securității nucleare.

Anual AICPS premiază performanța și calitatea în proiectarea structurilor de construcții acordând Premiile AICPS în cadrul Conferinței Naționale.

Conferința Națională AICPS 31 în cifre:

  • 2 zile de conferință – on site și online
  • 3 teme majore: Patrimoniu și conservarea acestuia, Structură, Sustenabilitate
  • 5 keynote speakeri
  • 9 sesiuni paralele
  • peste 30 de prezentări tehnice
  • peste 20 de parteneri
  • 350 de participanți

În total Conferința Națională AICPS va fi un maraton de 18 ore cu peste 35 de prezentări și dezbateri tehnice în cele 2 zile ale conferinței.

Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS) este o organizație profesională, autonomă, neguvernamentală, a inginerilor proiectanți de structuri. O comunitate care acumulează experiența colectivă a profesioniștilor din toată țara și care își pune la dispoziție cunoștințele tehnice.

AICPS: comunitatea care lucrează pentru construcții mereu mai sigure:

Credem, în cadrul AICPS, că misiunea socială a inginerilor constructori este aceea de a proiecta structurile construcțiilor astfel ca acestea să asigure siguranța construcțiilor și a vieții oamenilor.

Explicarea într-un limbaj accesibil a rolului inginerului proiectat de structuri, în societate – de creștere a siguranței construcțiilor – este una din misiunile în care AICPS s-a implicat activ și constant în ultimii ani.

AICPS a realizat și promovat 2 ghiduri esențiale pentru publicul larg:

 În momentul producerii cutremurelor din Turcia, AICPS a fost o vocea puternică și de încredere. Membrii AICPS au stat la dispoziția presei și au oferit informații profesioniste, valoroase pentru siguranța cetățenilor și într-un limbaj cât mai accesibil.

AICPS este o asociație pro-activă și în promovarea competenței și profesionalismului în domeniul ingineriei construcțiilor:

Fondată în urmă cu mai mult de 30 ani, ca organizație profesională, autonomă, neguvernamentală, AICPS are pregătirea și experiența de a veghea la îmbunătățirea siguranței construcțiilor alături de ministerul de resort, universitățile de profil și toți factorii implicați în construcții.

Dintre proiectele notabile pe care AICPS le-a realizat în ultimul an menționăm:

  1. Două ghiduri de bună practică elaborate
  1. Seria de cursuri AICPS are două noi cursuri de formare profesională esențiale
  • Cursul pentru tineri ingineri, proaspăt absolvenți – “Specificarea, producerea și punerea în operă a betonului” – organizat împreună cu HOLCIM
  • Primul curs organizat în România cu tema ”Tehnici moderne de încercări nedistructive pentru evaluarea construcțiilor”, lector: Teodor Pavlu

 

Comentarii

comentarii