Acasă Actualitate  “Ajută-ne să-i ajutăm” – născută în Arad și crescută la Timișoara, cu...

 “Ajută-ne să-i ajutăm” – născută în Arad și crescută la Timișoara, cu studenții de la Universitatea Aurel Vlaicu

DISTRIBUIȚI

De cele mai multe ori, ajutorul nu ține cont de granițe, spiritul umanitar este cel  ce ghidează oamenii în dorința lor de a-i sprijini pe cei din jur.

Acesta este și cazul campaniei “Ajută-ne să-i ajutăm ”, născută în Arad si “crescută” la Timișoara.  O campanie cu atât mai deosebită cu cât a implicat studenții voluntari ai specializării Asistență Socială din cadrul Universității “Aurel Vlaicu” din Arad, coordonați de doamna conf. univ. dr. Alina-Maria Breaz.

Acești tineri  cu sufletul mare au desfășurat o acțiune caritabilă la centrul maternal din cadrul DGASPC Timiș, oferind copiilor și mamelor articole vestimentare și de uz personal, precum și jucării și un desert delicios.

Dincolo de campania umanitară, studenții au avut ocazia să afle, de la doamna director executiv Monica Trușcă, mai multe informații despre sistemul de protecție a copilului din județ, despre importanța fiecărei structuri în parte, precum și despre rolul și atribuțiile asistenților sociali:

“Este un sistem adaptat nevoilor beneficiarilor noștri, ei fiind mereu în centrul atenției. Mă bucur că vă place ceea ce vedeți și țin să mulțumesc și de această dată Consiliului Județean Timiș, care ne este mereu aproape și ne susține în tot  ceea ce facem!”

Cuvinte de mulțumire pentru activitatea depusă au venit și din partea lui Cosmin Tabără, viceprimar al municipiului Timișoara.

“Parteneriatul ale cărui baze s-au pus astăzi este unul important, prin el studenții de la Facultatea de Asistență Socială având multe de învățat. Să nu uitați că viața unui asistent social este una frumoasă și  bogată în împliniri, iar meseria pe care v-ați ales-o vă va aduce multe satisfacții, fiecare zi a unui asistent social fiind diferită și aparte”, a menționat Bogo Anucin, director general adjunct al DGASPC Timiș.

Mulțumim tuturor celor implicați în activitatea de astăzi, studenți și profesori deopotrivă! Mulțumim doamnei conf. univ. dr. Alina-Maria Breaz, un profesor cu inimă mare, care a atras zeci de studenți în misiunea de a ajuta! – este mesajul DGASPC Timiș.

 

Comentarii

comentarii