Acasă Actualitate Ajutorul guvernamental pentru Colterm a cam devenit istorie. Premierul Cîțu s-a declarat...

Ajutorul guvernamental pentru Colterm a cam devenit istorie. Premierul Cîțu s-a declarat cumva nemulțumit de activitatea lui Dominic Friț

521
DISTRIBUIȚI

Banii de la guvern pentru certificatele verzi ale Colterm par a fi tot mai mult un vis. Premierul Cîțu a anunțat la Timișoara că dacă dorește, orice unitate administrativ-teritorială din România se poate împrumuta de la buget, sugerând, fără a spune cu subiect și predicat, că acel ajutor a cam devenit istorie. Era oricum mult prea târziu lansată solicitarea, a mai spus premierul, care s-a declarat cumva nemulțumit de activitatea lui Dominic Fritz.

Timișoara, dacă dorește se poate împrumuta pentru a-și acoperi necesarul de datorii, a fost răspunsul dat de premierul Florin Cîțu atunci când a fost întrebat dacă guvernul va mai acorda orașului bani pentru cumpărarea de certificate verzi. El s-a arătat destul de nemulțumit de prestația primarului Dominic Fritz, cu care, de altfel, nici nu a avut programată o întâlnire în programul vizitei sale în capitala Bantului.

Timișoara a primit deja 28 de milioane de lei prin Anexa 703 și lunar în conturi îi intră 45 de milioane din impozitul pe venit. Din acest motiv, Cîțu nu își explică de ce municipalitatea timișoreană nu a cumpărat din timp certificatele verzi necesare pentru Colterm.

”Primăria Timişoara este una dintre cele mai bine finanţate primării din România, a primit prin anexa 703 cred că 28 milioane lei, primeşte lunar aproape 45 milioane lei. La momentul la care m-am uitat eu, erau 18-19 milioane de lei în cont. Dar  problema a fost că acea cerere a venit prea târziu şi aici m-aş întreba de ce. Pentru că aceste certificate verzi se cumpără din timp”, a declarat, la Timişoara, Florin Cîţu.

Premierul a adăugat că este momentul să se facă reformă şi să se verifice cum a cheltuit Primăria Timişoara banii în prima parte a anului.

El nu înțelege de ce primăria nu s-a pus să rezolve din timp problema, cererea de sprijin lansată spre București fiind una tardivă pentru că a venit în momentul în care se emitea acea amendă. Constanța a rezolvat problema, de ce Timișoara nu a reușit, se întreba acesta.

„Există mai multe justificări: acea cerere a venit prea târziu și aici eu m-aș întreba de ce. Pentru că aceste certificate verzi se cumpără din timp. Cererea de sprijin a venit în momentul în care se emitea acea amendă. Eu vă spun că poate e un moment bun pentru a se începe reforma, să vedem cum s-au cheltuit banii în prima jumătate a anului, de ce nu s-au plătit certificatele verzi. Ar trebui să ne uităm și la acest lucru. În România, sunt unități administrativ-teritoriale precum Constanța, care și-au plătit certificatele verzi din proprii bani”, a declarat, joi, Florin Cîțu, la Timișoara.

Deși nu a spus cu subiect și predicat că ne cam putem lua adio de la bani ”gratis”, situația este destul de clară în acest sens. Dar, Primăria Timișoara poate lua un împrumut de la guvern pentru a acoperi bubele. În acest sens, este aproape gata o ordonanță care va reglementa subiectul.

Comentarii

comentarii