Acasă Actualitate ”Akademika Banat” – spectacolul caritabil de Crăciun, la Universitatea de Științele Vieții...

”Akademika Banat” – spectacolul caritabil de Crăciun, la Universitatea de Științele Vieții Timișoara

DISTRIBUIȚI

Ansamblul Folcloric Studențesc “Akademika Banat” al Universității de Științele Vieții “Regele Mihai I ” din Timişoara a prezentat în premieră în Aula Magna “Iulian Drăcea” – USVT spectacolul caritabil de Crăciun cu strângere de fonduri pentru susținerea și promovarea culturii în mediul academic.

Tabloul coregrafic teatral “Frumoasă amintire azi dezamăgire” a reprezentat prima ediție a proiectului Studenți pentru cultură, în cadrul căruia au fost reprezentate scenic: dansuri tradiționale, inspirate din zona Banatului; cântece tradiționale de Crăciun interpretate într-un mod autentic și inedit; o incursiune în tainele obiceiurilor specifice sărbătorilor; aducând atmosfera caldă a tradițiilor de altădată; povești care au încălzit sufletul și au purtat publicul într-o amintire magică a Crăciunului; prezentarea dramatică a Crăciunului actual, bazat pe consumerism fără a respecta normele arhaice de altădată.

Toți banii donați o sa fie folosiți de către Ansamblul Folcloric Studențesc “Akademika Banat ” pentru a susține și promova cultura tradițional românească, atât prin spectacole cât și workshop-uri interactive destinate publicului larg. Conservarea tradițiilor, portului popular și restaurarea obiectelor arhaice sunt doar câteva din proiectele desfășurate ce necesită susținerea financiară a publicului larg.

În pregătirea acestui spectacol au fost implicați studenți din întreaga universitate, fiind o îmbinare de forte majore din partea tuturor.

Instructor Coregraf – Dezdemona Toma Rusoaie, Asistent Coregraf – Hurduzeu Petru Alin, cu susținerea Prorectoratului Studențesc: conf.univ. Petru Mergheș.

Comentarii

comentarii