Acasă Eveniment Al doilea bloc a fost evacuat, în miez de noapte, la Timișoara....

Al doilea bloc a fost evacuat, în miez de noapte, la Timișoara. Autoritățile au descoperit că s-a făcut dezinsecţie şi deratizare cu aceeași firmă, din cauza căreia se bănuiește că au murit trei oameni.

785
DISTRIBUIȚI

Al doilea bloc a fost evacuat, la Timişoara, după ce autorităţile au identificat un apartament din blocul respectiv, unde s-a făcut dezinsecţie şi deratizare de aceeaşi firmă care a efectuat lucrări şi la blocul deja evacuat.

Pentru siguranţă, preventiv, chiar dacă este vorba despre un singur apartament, 31 de persoane au fost scoase din casă, în miez de noapte şi duse la spital pentru analize, apoi spre un adăpost provizoriu.

“În urma identificării unui singur apartament, etajul 4, din Timișoara, strada Vaida Voievod nr.1, care a efectuat aceeași operațiune de dezinsecție și deratizare cu aceeași firmă, s-a dispus evacuarea completă a blocului, ca măsură preventivă. Ușa apartamentului este sigilată cu banda adezivă. Sunt evacuate 31 de persoane”, informează ISU Timiş.

În acelaşi timp, la Spitalul Judeţean Timişoara sunt internaţi opt adulţi, printre care un bărbat care şi-a pierdut atât copilul cât şi soţia.

La Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara sunt internaţi 9 copii.

La blocul de pe strada Mioriţa, nr. 8 echipe CBRN venite de la Sibiu fac cercetări, luni seară.

Un bebeluş de doar nouă zile, un copil de trei ani şi mama acestuia din urmă, au decedat la spitale, după ce în blocul în care locuiau a fost făcută o dezinsecţie şi o deratizare de către o firmă care nu a anunţat locatarii de acţiune, înainte ca aceasta să aibă loc.

Primul care a ajuns la spital a fost un bebeluş de nouă zile, care sâmbătă a fost dus la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” şi despre care medicii credeau iniţial că s-a înecat cu lapte. El a murit ulterior, la spital.

Ambulanţa a fost chemată, duminică, la un alt apartament din acelaşi bloc, unde medicii au preluat un copil de trei ani care avea dureri de burtă şi de cap, dar şi vărsături. Iniţial, părinţii au refuzat internarea copilului, însă, în cele din urmă ei au decis să îl interneze, totuşi. Copilul a murit duminică, iar luni dimineaţă a murit şi mama acestuia.

Doctorii au intervenit apoi pentru alţi doi copii şi patru adulţi din acelaşi imobil, care aveau aceleaşi simptome şi care au fost şi ei internaţi. În prezent 8 adulţi sunt internaţi la Spitalul Judeţean şi 9 copii la Spitalul ”Louis Ţurcanu”.

Ulterior, medicii de la Ambulanţă au anunţat Direcţia de Sănătate Publică despre faptul că au avut mai multe intervenţii la aceeaşi adresă.

Luni, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă în acest caz şi continuă cercetările sub supravegherea unui procuror.

Locatarii evacuaţi s-au adăpostit la rude şi prieteni. Trei persoane au fost cazate la un hotel, iar o persoană la Mitropolia Banatului. Cu toţii au primit apă şi hrană.

Mitropolia Banatului a anunţat că se va implica în serviciile de înmormântare ale persoanelor decedate.

Firma de deratizare care a efectuat lucrări la blocul de pe strada Miorița, S. C. BISTIM-DERA S.R.L – D., a fost înființată din 2015. Firma este deținută de Ioan-Sorin Buță din Timișoara, cel care este și administratorul companiei.

Comentarii

comentarii