Acasă Eveniment Alarmă falsă cu bombă, la un liceu din Timișoara. A fost prins...

Alarmă falsă cu bombă, la un liceu din Timișoara. A fost prins farsorul

DISTRIBUIȚI

Luni 21 noiembrie, în jurul orei 17:11, polițiștii Secției 1 Urbane Timișoara au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că în incinta Liceului Teologic Romano-Catolic Gerhardinum, situat pe strada Piața Regina Maria din municipiul Timișoara, s-ar afla o bombă.

Imediat, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, echipa priotehnică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, pompierii și echipaje medicale pentru stabilirea situației de fapt, persoanele din incinta liceului fiind evacuate.

”Astăzi, 21 noiembrie a.c., în jurul orei 17:11, poliţiştii Secţiei 1 Urbane Timişoara au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că în incinta liceului situat pe strada Piaţa Regina Maria din municipiul Timişoara s-ar afla o bombă. Imediat, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie, echipa priotehnică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, pompierii şi echipaje medicale pentru stabilirea situaţiei de fapt, persoanele din incinta liceului fiind evacuate”, a anunţat IPJ Timiş.

Aproximativ 50 de persoane, elevi şi profesori, au fost evacuate.

Imediat poliţiştii au început cercetările şi l-au identificat pe autor.

”În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este o alarmă falsă, iar apelantul este un tânăr, în vârstă de 16 ani, acesta urmând să fie sancţionat contravenţional”, mai transmite IPJ Timiş.

Adolescentul nu este la primul incident de acest fel, în ianuarie el anunţând prezenţa unei bombe la acelaşi liceu. Ulterior, el a mai anunţat prezenţa unor bombe ”la Bega”, iar poliţiştii au pornit căutările atât la Magazinul Bega, cât şi la Maternitaea Bega din Timişoara. De fiecare dată, acesta a fost amendat.

Comentarii

comentarii