Acasă Actualitate Alarmă la Poliția Locală Timișoara. S-au înmulțit caii de pe străzi. Au...

Alarmă la Poliția Locală Timișoara. S-au înmulțit caii de pe străzi. Au ajuns până în centru, pe bulevardul Republicii

1949
DISTRIBUIȚI

În ultima perioadă la Timișoara s-a constatat o creștere a numărului de cazuri de animale lăsate în libertate pe domeniul public de către proprietari, fiind vorba în special de animale de talie mare, din categoria cabalinelor, care pun în pericol siguranța circulației participanților la trafic.

Spre exemplu, pe str. M. Drăghicescu au fost depistați, ca urmare a unei sesizări telefonice, un număr de doi cai, fiind solicitat sprijinul Danyflor care i-a transportat la adăpostul pentru animale.

Tot zilele trecute pe str. Canalul Bega s-a semnalat prezența a trei cai lăsați în libertate care reprezentau un adevărat pericol, fiind depistați pe timp de noapte, când vizibilitatea este redusă. Și în acest caz au fost solicitați reprezentanții Danyflor pentru a-i duce la adăpost.

Un cal care a fost depistat de polițiștii locali pe Bdul Republicii, în apropierea zonei centrale a orașului, fiind foarte agitat, a fost dus de polițiștii locali la Gradina Zoologică, fiind găsit tot pe timp de noapte.

La mijlocul acestei luni, alți doi cai lăsați în libertate pe domeniul public au fost depistați de polițiștii locali pe str. Herodot. Alte zone în care au mai fost constatate astfel de situații în ultima lună sunt pe străzile Torac, Câmpului, Martir Cornel Popescu și Ernest Neumann, unde s-au găsit vaci lăsate în libertate pe domeniul public.

Proprietarii, care s-au prezentat pentru a-și ridica animalele, au fost sancționați cu amenda maximă prevăzută de Legea 61/1991 republicată, respectiv 500 lei, fiind aplicate în ultimele două luni un număr de 12 sancțiuni pe această linie. Poliția Locală atrage atenția că lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri se sancționează cu amenzi între 100 și 500 lei.

Comentarii

comentarii