Acasă Sport „Alb-violeţii” vor întăriri de la Mediaş şi Braşov

„Alb-violeţii” vor întăriri de la Mediaş şi Braşov

229
DISTRIBUIȚI

Marian Iancu nu s-a simţit deloc bine după insuccesul cu nemţii de la VfB Stuttgart. Acesta a recunoscut că valoarea lotului pregătit de Ioan Ovidiu Sabău este departe de cea a echipelor care evoluează în Liga Campionilor. În ultima vreme, boss-ul timişorenilor negociază cu mai multe echipe din România pentru achiziţionarea unor jucători care să umple posturile deficitare în formaţia bănăţeană. Postul cel mai deficitar, cel de mijlocaş dreapta, ar putea fi rezolvat până la urmă prin achiţionarea lui Mihai Roman, de la F.C. Braşov. Pe lângă acesta, Iancu a mai ochit încă doi jucători din lotul „stegarilor”. Este vorba despre Octavian Abrudan şi Sabin Sburlea. Primul este un fundaş de 25 de ani, care a mai trecut pe la Universitatea Cluj şi Gloria Bistriţa şi este considerat unul dintre copiii de suflet ai lui Ioan Ovidiu Sabău. Pe lângă Roman şi Abrudan, Marian Iancu îl mai vrea şi pe Sabin Sburlea, „perla” Braşovului. Interesant este că atacantul Sburlea este bănăţean la origini, acesta copilărind în Sânnicolau Mare. În urmă cu un an, acesta a fost ofertat de Ajax Amsterdam, dar în cele din urmă tranzacţia nu a mai avut loc, atacantul în vârstă de 20 de ani rămânând să evolueze pentru F.C. Braşov în Liga I.
Chiar dacă Alexandru Curtean a rămas, prin evoluţiile de până în prezent, doar o speranţă în lotul timişorenilor, Marian Iancu a mai ochit doi jucători din curtea celor de la Gaz Metan Mediaş. Cristian Bud şi Eric Oliveria sunt numele lor. Primul dintre aceştia a evoluat mai mulţi ani în Liga II, la Liberty Salonta, chiar sub nasul timişorenilor. A trebuit ca acesta să se transfere la Mediaş, pentru 250 de mii de euro, pentru ca cei de la F.C. Timişoara să-l bage în seamă. Băgare de seamă care ar putea să-i coste destul de mult pe bănăţeni, pentru că cei de la Gaz Metan vor cere pe atacantul de 24 de ani cel puţin un milion de euro. Acelaşi preţ ar putea fi solicitat şi pentru mijlocaşul brazilian Eric Oliveira, care a avut un debut de sezon foarte bun la Gaz Metan Mediaş.
În total, pentru cei cinci fotbalişti de la F.C. Braşov şi Gaz Metan Mediaş, F.C. Timişoara va trebui să scoată din buzunar cel puţin patru milioane de euro.

Comentarii

comentarii