Acasă Actualitate Alcoolicii Anonimi din Timișoara au marcat 5 ani de activitate în ajutorarea...

Alcoolicii Anonimi din Timișoara au marcat 5 ani de activitate în ajutorarea persoanelor dependente!

DISTRIBUIȚI

Joi 30 iunie, de la ora 17.30, Alcoolicii Anonimi din Timișoara grupul V.I.P. (alcoolicul dornic de recuperare este cea mai importantă persoană) au organizat reuniunea aniversară intitulată ”5 ani de activitate în ajutorarea persoanelor dependente”.

Manifestarea a avut loc, la sediul de pe strada Rusu Șirianu nr. 6 din Timișoara, și au participat și 2 “pacienți” din Arad.

Cu acest prilej, Stelian a explicat: “Ne întâlnim aici de două ori pe săptămână și participă între 15- 20 persoane, în funcție de cum dorește fiecare să se “trateze”. În cei 5 ani au trecut pe la sediu la ședințe, în jur de 200 de oameni dependenți de alcool.

Aici discutăm despre cum am fost,  prin ce am trecut și cum suntem acum. Eu mă bucur foarte mult că pot fi de ajutor altora care trec prin calvarul dependenței de alcool, vor să se vindece și să renunțe la viciul distrugător de vieți și de familii.

AA a fost umărul pe care eu am putut plânge, fiindcă viața unui alcoolic este aparent veselă, dar venind în mijlocul prietenilor de la AA, am început să fiu vesel cu adevărat și fără alcool. Pot să mă bucur în mod real de viață și de valorile umane. Pot să apreciez lucrurile așa cum sunt, nu să le interpretez cu mintea tulbure.

Organizăm acest eveniment ca să arătăm că trăim și noi frumos. Aici ne ajutăm reciproc ca să putem trăi și să putem merge înainte, să evoluăm spre bine.

Dacă aveți o problemă cu alcoolul și vreți să faceți ceva să scăpați de ea, veniți la noi. Vă putem ajuta!  La AA, există o soluție. Veniți pe strada Rusu Șirianu nr. 6 Timișoara “.

În România, AA a fost înființată în 1991. Are 31 de ani, iar în țară sunt peste 60 de grupuri și peste 1.000 de persoane care trăiesc după acest program de recuperare.

În 1956  Organizația Mondială a Sănătății a stabilit că alcoolismul este o boală. O boală primară, cronică, influențată în dezvoltarea și manifestările ei de interacțiunea factorilor ce țin de personalitate cu cei ai mediului, ce cunoaște o evoluție predictibilă și progresivă, adesea fiind fatală.

Alcoolicul poate fi ajutat şi merită să fie ajutat. Dacă trece de perioada grea a dependenței, un alcoolic recuperat poate deveni o persoană apreciată atât în familie, la locul de muncă cât și în societate. Condiția este ca el să-și dorească să înceteze băutul și să accepte ajutor pentru asta.

Codependența – este o dependență inconștientă față de comportamentul anormal, al unei alte persoane dependente. Este de fapt, o formă de comportament care încearcă să protejeze, să remedieze suferindul, deși nu este utilă ca răspuns la problema consumului de alcool.

Există studii din care reiese că metoda AA este de mare ajutor în schimbarea comportamentelor adictive, mai ales în conjucție cu un tratament profesional de recuperare în plan fizic.

Comentarii

comentarii