Acasă Actualitate Aleargă, pedalează sau donează pentru Angels4 Animals Rescue, la Timotion 2022

Aleargă, pedalează sau donează pentru Angels4 Animals Rescue, la Timotion 2022

DISTRIBUIȚI

Asociația Angels4 Animals Rescue va participa la cea de a VIII-a ediție a Timotion, printre cele mai mari evenimente organizate pe bază de voluntariat din Vestul țării.

Sub motto-ul ALL4 ANIMALS, membrii asociației propun un proiect special destinat animalelor străzii, dar și celor cu proprietari. Obiectivele vizează mai multe paliere: informarea și responsabilizarea cetățenilor, sterilizarea și microciparea animalelor, creșterea numărului de adopții de maidanezi și construirea unui adăpost pentru animalele străzii. Durata proiectului este Iulie 2022 – ianuarie 2023.

Carmen Borka-Stănescu, președintele A4AR Timișoara: „ Oricine poate susține acest proiect, accesând site-ul Timotion la secțiunea „Cui să donezi” și alegând primul proiect din listă: ALL4 ANIMALS.

Dorim să informăm cetățenii cu privire la sterilizarea obligatorie a animalelor de companie de rasă comună și metis, dar, totodată, și despre impactul benefic pe care această acțiune îl poate avea asupra vieții animalelor și mai ales asupra înmulțirii necrontrolate a acestora.

În plus, ne propunem derularea unei campanii de sterilizare gratuite, pentru persoanele cu venituri sub 2.000 lei, în parteneriat cu mai multe cabinete veterinare din județul Timiș.

Prin acest proiect sperăm să diminuăm fenomenul de abandon sau maltratare al animalelor, și să oferim alternativa unei vieți armonioase dintre stăpân și patrupedul său prin adopție și responsabilitate, precum și microciparea câinilor cu stăpân și introducerea lor în RECS (Registru Evidenţă a Câinilor cu Stăpân).

Bănuții strânși în urma participării la Timotion vor însemna pași făcuți pentru împlinirea visului Asociației Angels4 Animals Rescue de a înființa un adăpost pentru animalele străzii, un proiect care începe să se contureze frumos, fiind deja semnat un contract de concesiune pe 15 ani cu Primăria Birda pentru un teren de 2.33 ha lângă sat, unde se va construi un adăpost adecvat animalelor străzii, cu clinică veterinară, servicii de dresaj canin, dar și un program dedicat copiilor privind socializarea cu câini, pisici și alte animale salvate de pe străzi de către membrii și voluntarii asociației.

Diana Mihai, purtător de cuvânt A4AR: „După o experiență care cumulează 15 ani cu mii de câini și pisici adunate de pe străzi și date în adopție, mai ales în străinătate; după multe campanii și eforturi mari în acest areal al protecției animalelor, facem apel la o responsabilizare mai accentuată a cetățenilor în ceea ce privește abandonul animalelor, o problemă care începe să se acutizeze din nou, dovadă fiind numărul tot mai mare de căței descoperiți pe câmpurile din jurul Timișoarei.

Este stringentă construirea acestui adăpost adecvat pentru maidanezi și avem nevoie de ajutorul tuturor pentru a realiza acest lucru, în folosul comunității. Vă așteptăm la TIMOTION să ne susțineți prin orice opțiune alegeți: Alergați, pedalați sau donați pentru ALL4 ANIMALS!”

Timotion este un eveniment sportiv pentru sprijinirea unor proiecte care oferă soluții la diverse nevoi din comunitate. Astfel, fiecare persoană înscrisă are posibilitatea să aleagă pentru ce proiect din comunitate vrea să doneze taxa de participare.

La finalul evenimentului, fiecare proiect va primi 80% din banii donați de participanți, în timp ce restul de 20% vor fi folosiţi de organizatori în vederea acoperirii cheltuielilor generate de organizarea evenimentului şi gestionarea proiectelor.

Pentru susținerea proiectelor cu donații există mai multe posibilități:

o persoană care participă la eveniment donează taxa de înscriere spre un proiect

o persoană înscrisă la eveniment poate fi campion și să colecteze donații pentru unul dintre proiectele din listă, de la persoane care nu vor alerga. Se pot forma echipe de campioni, urmând să se stabilească un clasament în funcție de suma strânsă per echipă (indiferent de proiectele alese)

oricine, fie că este înscris la eveniment sau nu, poate dona:

prin susținerea unui campion, fondurile mergând în contul proiectului pentru care aleargă campionul respective

direct către un proiect, accesând în lista de mai jos butonul VREAU SA DONEZ din dreptul proiectului respectiv, sau din pagina cu detalii despre proiect.

Suma strânsă reprezintă totalul taxelor de participare și al donațiilor achitate.

Asociația Angels 4 Animals Rescue a fost înființată în anul 2015 și este dedicată proiectelor privind prevenirea înmulțirii necontrolate a animalelor prin programul de sterilizări gratuite, susținut financiar de asociațiile partenere din Danemarca și Qato Fundation.

 

 

Comentarii

comentarii