Acasă Actualitate Alegeri ”cu cântec” a echipei curatoriale a Centrului de Proiecte al Municipiului...

Alegeri ”cu cântec” a echipei curatoriale a Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara

DISTRIBUIȚI
Cosmina Goagea și Stefan Ghenciulescu

Alegeri discutabile a echipei curatoriale „responsabilă de coerența artistică” a TM2023 de la Primăria Timișoara. Cosmina Goagea, director de proiect la revista Zepellin, a fost selectata în echipa de experți de o comisie din care a făcut parte și Ștefan Ghenciulescu, nimeni altul decât… directorul revistei Zepellin. Pentru a păstra o nuanță de legalitate și transparență, în raportul de evaluare se specifică faptul că Ghenciulescu acesta s-a retras la votarea colegei, punctajul fiind stabilit cu media celorlalți patru evaluatori. Dar, Ghenciulescu nu s-a retras de la votarea celorlalți contra-candidați, voturile sale influențând direct selecția.

Raportul specifică și faptul că Ștefan și Cosmina ”fac parte din echipa care a construit revista și platforma Zeppelin și au colaborat la diverse proiecte în trecut, iar în prezent ei nu au nici un fel de relații cu caracter patrimonial”. Cu toate acestea, pe site-ul revistei cei doi apar ca făcând parte din echipa de conducere.

Echipa curatorială a Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, entitatea din subordinea Primăriei Timișoara care se ocupă de proiectele dedicate TM2023 are șapte posturi – trei de curatori și patru de experți. Această echipă ar urma să fie un „colectiv unitar responsabil, din partea Primăriei Municipiului Timișoara, de coerența artistică și coordonarea strategică a Programului Cultural «Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii»”.

Voturile lui Ștefan Ghenciulescu au influențat direct alegerea colegei sale de revistă Cosmina Goagea, pentru că după prima etapă de concurs, dintre cei 70 de candidați, au fost selectați 19, iar apoi, în urma unui interviu, au fost aleși și cei șapte câștigători.

Numele acestora, precum și descrierea fiecăruia, așa cum apar pe site, sunt:

  • Curatoarea Teritoriului „Locuri”: Cosmina Goagea (Spania/România);
  • Curatoarea Teritoriului „Oameni”: Corina Oprea (Suedia/România);
  • Curatorul Teritoriului „Conexiuni”: Matevž Čelik (Slovenia)
  • Expertă relații comunitare și incluziune socială: Teodora Borgoff / Teodora Maria (România);
  • Expertă educație și mediere culturală: Corina Bucea (România)
  • Expert în managementul producției culturale: Silviu Scrob (România);
  • Expertă strategii de comunicare și marketing: Oana Boca Stanescu (România).

Din comisia de evaluare au făcut parte Adriana Babeți, Ștefan Ghenciulescu, Ovidiu Hrin, Constantin Petcou și Raluca Voinea.

Raportul comisiei de selecție, atribuțiile echipei curatoriale, dar și mai multe detalii despre fiecare membru găsiți aici: https://beta.primariatm.ro/centrul-de-proiecte/tm2023-ro/.

Comentarii

comentarii