Acasă Sănătate Alertă alimentară în România! Lista celor mai nocive fructe și legume

Alertă alimentară în România! Lista celor mai nocive fructe și legume

DISTRIBUIȚI

Cu toate că de multe ori considerăm ca fiind mai sănătoase fructele și legumele din piață, există o serie de produse care ar putea să ne pună cu adevărat viața în pericol. Mare atenție la ce produse cumpărați și mâncați.

Multe produse, care la prima vedere par naturale și sănătoase, sunt, de fapt, injectate cu tot felul de substanțe care ne pun în pericol sănătatea și pot duce la apariția cancerului sau a altor boli cel puțin la fel de grave. Nutriționist Luiza Pîrvu a explicat la „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” care sunt cele mai tratate alimente cu pesticide, scrie Antena 3.

Pe termen lung, pesticidele pot avea efecte devastatoare asupra sănătații noastre, acestea depinzând de doza la care suntem expuși, dar și de maniera în care pesticidele ajung în organismul nostru, susține Luiza Pîrvu, medic specialist nutriție și boli metabolice.

În funcție de cantitatea de pesticide care ajunge în corp, simptomele pot fi ușoare, de la dureri de cap, amețeală sau greață. În doze mari, pesticidele sunt extrem de nocive și au efecte precum perturbarea imunității, perturbarea fertilității și nu în ultimul rând de efecte pro-cancerigene. Conform unui studiu realizat de cercetătorii din SUA, în topul „toxicității”, locuri fruntașe le ocupă merele, nectarinele și căpșunile, iar în materie de legume: spanacul, broccoli și roșiile.

Potrivit semnalului de alarmă tras de reprezentanții Autorității Naționale Sanitar Veterinare din România, pe lista cu cele mai multe pesticide se află pe loc fruntaș cartoful. Cu toate că sunt un aliment banal, cartofii au printre cele mai multe chimicale! Dintre fructe, merele sunt și ele nocive! Raportat la greutatea lor, cartofii și merele au cantități imense de substanțe nocive organismului și reprezintă un pericol pentru cei ce le consumă frecvent.

Pe lista fructelor și legumelor care conțin cele mai multe pesticide se regăsesc:

– cartofii

– merele

– nectarinele/ piersicile

– strugurii

– rosiile/ rosiile cherry

– căpșunele

– castraveții

– ardeiul gras

– cireșele

– țelina

Comentarii

comentarii