Acasă Eveniment Alertă de incendiu la fabrica Continental din Calea Buziașului

Alertă de incendiu la fabrica Continental din Calea Buziașului

546
DISTRIBUIȚI

Miercuri după-amiază, în jurul orei 16.30, pompierii au fost anunțați că s-a produs un incendiu la subsolul halei de producție și depozitare a firmei Continental, de pe strada Siemens. Au fost evacuate peste 600 de persoane prezente în hala respectivă și în cea alăturată. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri, iar intervenția este dinamică.

„În urma informațiilor primite, s-a dispus alertarea Detașamentului 1 si 2 Timisoara care s-au deplasat la locul intervenției cu 3 autospeciale de stingere, un echipaj SMURD și autoscara S42 din cadrul Detașamentului 2. Din primele informații, s-au autoevacuat un număr de 334 de persoane. De asemenea, preventiv au fost evacuate încă 306 persoane dintr-o hală alăturată.

Evenimentul este în dinamică. Au fost cerute in sprijin, ventilatoare (Det 2), autospeciala CBRN, autospeciala de stingere Cobra (Det 2). La fata locului sunt un număr de 3 ofițeri și 24 subofițeri. Pentru coordonarea intervenției a fost activată grupa operativă”, explică Elena Negherea, purtător de cuvânt al ISU Timiș.

UPDATE: Au ars doar materialele combustibile ale conductorilor electrici și s-a deteriorat doar o țeavă. Nu au fost victime, însă a fost aplicată o amendă de 5.000 de lei.

„În urma incendiului, inspectorii din cadrul inspecției de prevenire au aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 5000 lei pentru exploatarea instalației electrice și echipamente în condiții necorespunzătoare care au condus la producerea unui incendiu”, au revenit reprezentanții ISU Timiș.

Comentarii

comentarii