Acasă Actualitate Alertă de vreme severă în România

Alertă de vreme severă în România

808
DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de vijelii în 11 județe. Cea mai mare parte a Moldovei, nordul Dobrogei şi nord-estul Munteniei vor fi cele mai afectate regiuni, în următoarele ore.

ANM a emis un cod portocaliu de vijelii în 11 județe.

Avertizarea este valabilă până diseară, la ora 20.00.

Potrivit meteorologilor, avertizarea cod portocaliu a intrat în vigoare astăzi, la ora 9.00, și este valabilă până diseară, la ora 20.00.

În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a Moldovei, nordul Dobrogei şi nord-estul Munteniei vor fi intensificãri puternice ale vântului, cu viteze la rafalã în general, cuprinse între 80 şi 100 km/h şi vijelii.

Sunt afectate zone din județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila și Tulcea.

Ieri, ANM a emis două alerte cod galben de ploi, vijelii și grindină.

Prima atenționare cod galben intră în vigoare marți la ora 9:00 și expiră la ora 23:00, anunțând în Oltenia și Transilvania, precum și în vestul și centrul Munteniei, respectiv județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în București vânt cu viteze la rafală de 55 – 65 km/h și izolat peste 70 km/h.

În zona montană înaltă vântul va sufla tare, cu peste 90…100 km/h.

Local, în zonele deluroase și montane, precum și în centrul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină. Aversele vor putea avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp.

Comentarii

comentarii