Acasă Actualitate Alertă de vreme severă! Se rup norii în vestul țării, ANM anunță...

Alertă de vreme severă! Se rup norii în vestul țării, ANM anunță ploi torențiale, grindină și fulgere

2594
DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod portocaliu valabilă pentru șapte de județe din centrul și vestul țării. Alerta a intrat în vigoare la ora 10.30 și expiră în această seara, la 21:00.

În județele Alba și Hunedoara, precum și în zona de munte a județelor Sălaj, Bihor, Cluj, Sibiu și Gorj vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

Până la ora 21, în Crișana, Maramureș, Banat, în nord-vestul Olteniei, local în Transilvania și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Vor mai fi manifestări de instabilitate atmosferică duminică (28 iunie) și în primele zile ale săptămânii viitoare, îndeosebi în regiunile nordice, centrale, precum și în zonele montane, transmite ANM.

Comentarii

comentarii