Acasă Eveniment Alertă în Piața Traian! Zeci de persoane s-au autoevacuat după ce au...

Alertă în Piața Traian! Zeci de persoane s-au autoevacuat după ce au simțit într-o biserică baptistă „un miros puternic și înțepător, care provoacă tuse”

DISTRIBUIȚI

Duminică, 23 octombrie, în jurul orei 18.00, zeci de persoane dintr-o biserică baptistă de pe strada Zăvoi au simțit un miros puternic și au început să tușească, motiv pentru care au sunat la 112. La fața locului au ajuns pompierii cu mai multe autospeciale, inclusiv cu ambulanțe SMURD, iar acum se fac cercetări. Până acum, nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.  

„În urma apelului primit pe S.N.U.A.U 112, din data de 23.10.2022, ora 18:00 am fost solicitați sa intervenim în Timisoara, pe str. Zăvoi, în urma unui miros puternic și înțepător care provoacă tuse.

La fața locului au fost alertate următoarele forțe și mijloace: 31 subofițeri și 3 ofițeri;  echipajul CBRN din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara; 2 ambulanțe SMURD tip C; 3 ambulanțe SMURD tip B; 3 autospeciale transport personal și victime multiple; 1 motocicleta SMURD; 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă; 1 autospecială de primă intervenție și comandă și 1 microbuz transport persoane.

La nivelul ISU Timis s-a activat Planul ROȘU DE INTERVENTIE și Grupa operativă, începând cu ora 18:08.

Aproximativ 82 de persoane s-au autoevacuat. Până în acest moment, nici o persoană nu a necesitat îngrijiri medicale”, au explicat reprezentanții ISU Timiș.

Revenim cu detalii, odată ce acestea vor fi comunicate de autorități.

UPDATE: Pompierii vin cu noi precizări. Până la acest moment, măsurătorile CBRN nu au identificat depășiri ale valorilor normale, motiv pentru care la ora 18.45 a fost dezactivat planul roșu de intervenție.

Iată noile precizări ale ISU Timiș:

„Actualizare:

1. Până în momentul de față, în urma măsurătorilor CBRN nu au fost înregistrate depășiri ale valorilor normale.

2. Începând cu ora 18:45 a fost dezactivat Planul Roșu de Intervenție”.

Comentarii

comentarii