Acasă Eveniment Alertă la Fârdea! Cod roșu de ploi torențiale în Timiș! Președintele CJT...

Alertă la Fârdea! Cod roșu de ploi torențiale în Timiș! Președintele CJT Călin Dobra, în mijlocul operațiunilor de salvare

2099
DISTRIBUIȚI

O viitură puternică a afectat joi 13 gospodării din localitatea Fârdea, județul Timiș. Mai multe persoane, 3 adulți și 5 copii, au fost evacuate de pompieri din locuințele afectate. Judeţul Timiş se află sub cod roşu de inundaţii.

La Fârdea s-a deplasat de urgență și președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, pentru a-i ajuta pe cei afectați.

”Comuna Fârdea a fost puternic lovită de furia apelor, iar efectele viiturii le-am văzut chiar de la fața locului. Nu pot să stau în birou, când sunt oameni în nevoie.

13 gospodării au fost serios afectate. Nu mai vorbesc de curți și grădini. Aici, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș a adus de urgență 3 motopompe de mare capacitate.

Alături de primăria din localitate îi vom sprijini pe cei 8 oameni luați din calea apelor.

Comuna Fârdea nu este singura din județ cu probleme din cauza precipitațiilor abundente. Județul este monitorizat de ISU Timiș și de specialiștii de la Apele Române. Până mâine, la ora 09:00, este în vigoare cod roșu de inundații pentru râurile Timiș și Bega. RĂMÂNEM ÎN ALERTĂ!

Peste 100 de pompieri cu mai multe motopompe de mare capacitate, motopompe transportabile și electropompe sunt pregătiți să intervină în locurile cu pericol de viituri și inundații.

Țin în permanență legătura cu Centrul Județean de Comandă și Conducere a Intervențiilor și cu Grupa Operativă, constituite la nivelul ISU Timiș, pentru coordonarea eficientă a intervențiilor”, spune Călin Dobra.

Comentarii

comentarii