Acasă Actualitate Aleșii județeni au aprobat constituirea unui post de director adjunct la Muzeul...

Aleșii județeni au aprobat constituirea unui post de director adjunct la Muzeul de Artă Timișoara

DISTRIBUIȚI

În urma unui vot explicat în plenul Consiliului Județean Timiș, organigrama Muzeului Național de Artă Timișoara va include de acum și un post de director adjunct. Un asemenea post ar urma să fie alocat și pentru Muzeul Național al Banatului.

Conducerea CJT a motivat necesitatea acestui post fie prin existența unei recomandări verbale a Curții de Conturi, fie prin faptul că alte muzee naționale au un asemenea post în organigramă. Directorul muzeului, Filip Petcu, a oferit o motivație și mai interesantă, anume că postul de șef Birou Administrativ la muzeu nu a fost ocupată după cinci concursuri, iar un post ceva mai bine plătit ar atrage mai mult interes.

Desigur, momentul nu putea fi ratat de ”opoziție”, Ioan Sorincău și Călin Dobra punând numeroase întrebări pe tema amintită.

”Întrucât muzeul este de rang național, așa cum este Muzeul Banatului, pentru ambele muzee am decis că este nevoie de un adjunct, pentru a acoperi mai bine partea administrativă. Din ce știu eu, de când domnul director a preluat partea administrativă el nu știa de recomandarea Curții de Conturi”, a declarat la plen Alexandru Proteasa.

Directorul muzeului, Filip Petcu, a mai subliniat că funcția de șef Birou Administrativ nu a atras interes, iar una de director adjunct ar fi mai atractivă.

”Postul de șef de birou administrativ a fost de cinci ori scos la concurs. Nu s-a prezentat nimeni. De aceea, este nevoie de o persoană care să facă parte din conducere instituției care să susțină o serie de probleme administrative care compenare unor deficite pe partea tehnică și administrativă pe care le resimțim noi, cei din zona de specialitate”, a motivat Petcu.

Același Petcu a spus că la preluarea mandatului la muzeu era o situație post-traumatică, desigur sugerând că … înainte, în fostul mandat, au fost unele probleme, așa că e nevoie de ”recalibrare”

”S-au făcut eforturi fantastice pentru a recalibra muzeul din situația post-traumatică în care l-am găsit în perioada în care l-am preluat”, a răspuns Petcu unor întrebări.

Călin Dobra a replicat și a întrebat de câți ani este Petcu la muzeu, adică de cinci ani, ceea ce l-ar face părtaș din starea post-traumatică.

”Mizăm pe înțelegerea dumneavoastră și pe faptul că puteți și aveți capacitatea de a discerne că cu 35 de angajați este foarte greu să realizezi astfel de rezultate”,  a mai spus Petcu în dorința de a ajuta la luarea unei decizii pro un nou adjunct.

Comentarii

comentarii