Acasă Actualitate Alex Dăogaru, Școala 2 Timișoara – locul II, la concursul online internațional...

Alex Dăogaru, Școala 2 Timișoara – locul II, la concursul online internațional ”Muzica ne poate uni” din 1.440 de participanți

699
DISTRIBUIȚI

Talentatul elev-artist, Alex Dăogaru, din clasa a VII-a A, de la Școala Gimnazială nr. 2 din Timișoara a participat la concursul online internațional de interpretare ”Muzica ne poate uni” și a reușit să câștige locul II (Silver) din 1.440 de participanți, la secțiunea Muzică ușoară (amatori).

Acest concurs international a fost organizat de Liceul Teoretic Gheorghe Lazăr din Pecica Arad, în colaborare cu Primăria orașului Pecica, Programul Național Cantus Mundi, Corul Național de Cameră Madrigal și alte instituții partenere.

Concursul  a fost împărțit în 2 mari secțiuni: Muzica Vocală și Muzică Instrumentală. Pentru fiecare secțiuni în parte, au urmat alte subsecțiuni.

Președintele juriului pentru partea de Muzică vocală a fost Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Național de Cameră Madrigal, iar pentru partea instrumental, Cezar Verlan, dirijorul secund al acestui prestigios cor devenind emblemă națională.

Înscrierile în concurs s-au făcut în luna martie, astfel că la prima ediție s-au inscris 1440 de participanți.

Alex Dăogaru a explicat: ”Am participat la concurs, deoarece l-am văzut ca pe o oportunitate de a-mi arăta talentul, iar obținerea locului II a fost o reușită pentru mine, mai ales că nu am mai participat la vreun concurs de muzică până acum”

Daniel Milencovici, profesor de muză, Școala nr. 2: ”Participarea la acest concurs am vazut-o ca pe o oportunitate pentru Alex, deoarece din discuțiile noastre, am înteles ca orește să se pregătească pentru a da admietere in viitor la un liceu de artă, iar contextul acesta, chiar de acasă, în mediul on-line, îl pregătește pentru ceea ce înseamnă să devină un interpret.

Emoțiile trăire, gândurile, pasiunea, talentul legat de muzică îl pot motiva și determina să aprofundeze  studiul cântului, cunoașterea în aprofunzime a muzicii, iar  beneficiile deja amintite prin participarea la concurs, îl ajută pe participat să se autoevalueze, condiție esențială pentru ca acesta  să urmărească progresul continuu al ființei sale. Pentru Alex a fost prima participare la un concurs, iar bucuria pentru reușita lui este și mai mare pentru mine ca dascăl.

Am considerat esențială participarea elevului, deoarece președintele juriului a fost Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Madrigal, iar prezența domniei sale în cadrul comisiei de evaluare înseamnă mult, fiind o personalitate în lumea muzicală. Vom continua să ne perfecționăm, să studiem și cu o altă ocazie o să participăm la evenimente de acest fel”.

Comentarii

comentarii