Acasă Politica Alexandru Iovescu, PSD Timiș: “Nicolae Robu a lăsat 14 comune din Polul...

Alexandru Iovescu, PSD Timiș: “Nicolae Robu a lăsat 14 comune din Polul de Creștere Timișoara fără bani dintr-o finanțare de 54 de milioane de euro!”

1088
DISTRIBUIȚI

Cele 14 comunitățile care fac parte din Polul de Creștere Timișoara au rămas fără bani europeni. Consilierul județean PSD Timiș, Alexandru Iovescu, reprezentant în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, a dezvăluit, joi, că Primăria Timișoara condusă de Nicolae Robu a concentrat toate fondurile de peste 54 de milioane de euro, destinați polului de creștere urbană, numai în Timișoara, iar comunele membre nu mai au nicio finanțare.

Iată ce a explicat Alexandru Iovescu:

“Domnul Robu a recunoscut că toată suma alocată pe dezvoltarea integrată a Polului urban Timișoara a întregii metropole cu zona periurbană cu localitățile din jurul orașului a fost epuizată numai pe municipiul Timișoara. Autoritatea urbană în speță Primăria Timișoara este cea care stabilește ce fel de proiecte se finanțează și care sunt prioritare. Din cei peste 50 de milioane de euro niciun proiect nu va fi finanțat pentru zona periurbană. Așadar zona periurbană a rămas fără finanțare, dar trebuie să ne gândim și la oamenii care sunt în jurul Timișoarei, fiindcă au și ei nevoie de infrastructură de apă, de canalizare, transport public etc. În adunarea generală, primarii din cadrul Asociației Intercomunitare Polul de Creștere și-au spus oful, dar nu au avut ce să mai facă. Prioritizarea proiectelor a fost făcută. ADR poate să ia numai proiectele care sunt prioritizate de Primăria Timișoara. Niciun alt proiect pentru comunitățile din jurul orașului nu este considerat prioritar de către Primăria Timișoara. Să nu ai nici măcar un proiect pentru alocația financiară de peste 50 de milioane de euro pentru zona periurbană, numai pe considerentul că Timișoara are nevoi mai mari, nu e corect pentru restul lumii”, a atenționat Alexandru Iovescu, joi 21 martie într-o conferință de presă la sediul PSD Timiș.

Primarii sunt nemuțumiți și se simt sfidați

Primarii comunele din jurul Timișoarei s-au întâlnit, marți, cu Nicolae Robu. Acesta nu doar că a întârziat la întâlnire, mai bine de o oră, sfidându-i pur și simplu, dat i-a pus repede la punct când a fost vorba de proiecte. Primarul Timișoarei a justificat faptul că nici un proiect ce vizează comunitățile din jurul Timișoarei nu va fi finanțat din cauză că bugetul orașului este gol, și are nevoie de bani. ”Noi am cheltuit pe studii de fezabilitate și pe pregătirea proiectelor, iar Robu ne-a spus că nu vom primi nimic. Nu credem că este normal acest lucru. Am putea, pur și simplu, să ne retragem din Polul de Creștere Timișoara, iar în acest fel nu va mai fi eligibil nici un proiect. Dar nu vrem să sufere locuitorii orașului”, ne-a declarat Alin Nica, primarul din Dudeștii Noi.

Comentarii

comentarii