Acasă Actualitate Alexandru Rafila: ”Cine va avea prioritate să primească vaccinul împotriva COVID-19”

Alexandru Rafila: ”Cine va avea prioritate să primească vaccinul împotriva COVID-19”

DISTRIBUIȚI

Reprezentantul României la OMS ne dă vești noi cu privire la vaccinul împotriva COVID-19. Se pare că vaccinul așteptat de toată lumea va sosi și în România, dar în tranșe, din cauza condițiilor speciale de transport. Țara noastră a făcut precomandă de 10 milioane de doze.

Alexandru Rafila susține că prioritate la vaccinare vor avea copiii, persoanele în vârstă, personalul medical dar şi cei care au şi alte boli asociate.  

”Este foarte posibil ca vaccinul să nu se administreze doar într-o singură doză, cele mai multe produse care se dezvoltă acum pleacă de la principiul administrării a două doze de vaccin. Acest vaccin va fi disponibil probabil la un preţ apropiat de preţul de producţie. Este bine că există o rezervare a unei cantităţi din partea UE, ştiu că s-au încheiat astfel de convenţii cu 2 sau 3 producători diferiţi.

Este vorba de tranşe, mai ales pentru vaccinuri, care sunt produse biologice, extrem de sensibile inclusiv la variaţiile de temperatură, trebuie asigurat lanţul de frig, atât în timpul transportului, cât şi al depozitării, al distribuţiei ulterioare.

Cred că ar trebui să fim extrem de transparenţi în această strategie de comunicare legată de un potential produs vaccinal, oamenii trebuie să ştie că el este un produs sigur”, a declarat Alexandru Rafila, conform Mediafax.

Comentarii

comentarii