Acasă Politica Alfred Simonis acuză PNL că vrea să lase Timişoara fără un nou...

Alfred Simonis acuză PNL că vrea să lase Timişoara fără un nou spital regional

2010
DISTRIBUIȚI

Deputatul social democrat Alfred Simonis atrage atenţia asupra unei manevre administrative prin care actuala guvernare liberală va rezolva şi problema spitalului regional de la Timişoara: transformarea actualului Spital Judeţean în unul regional.

„Conducerea liberală a Spitalului Judetean din Timisora ne intinde o capcana în care este obligatoriu să nu cădem, dacă ținem la sănătatea oamenilor din acest oraș. Liberalii din Timiș reușesc să bată record după record la punerea în practică a unor inițiative îndoielnice. Asta e clar. Există însă una referitoare la Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Pius Brânzeu” Timișoara, care deși aparent pare doar o formală modificare de statut, ascunde o foarte gravă și nefericită manevră, care ne va lăsa fără spital regional”, spune Simonis.

El spune că liberalii sunt buni la „fente şi manevre” şi că după ce au folosit tema spitalului regional în scopuri politice la adresa vechiului guvern pregăteşte o modificare administrativă prin care acest spital să devină realitate, din pix.

„Că sunt buni la fente și la manevre, asta nu e o noutate, însă pe această temă, pur și simplu sfidează. În februarie 2019 PNL Timiș anunța că va demara o campanie de strângere de semnaturi pentru spitalele regionale, inclusiv pentru Timișoara, asta ca să arate că sănătatea și construcția spitalelor sunt priorități clare pentru PNL. Un an și câteva luni mai târziu, managerul celui mai mare spital din vestul țării, tânărul liberal Raul Pătrașcu, girat de PNL, ticluiește să transforme unitatea pe care o conduce într-un spital regional. Această manevră, gândită în defavoarea totală a pacienților, va pune cu siguranță punct investiției într-un spital regional nou, așa cum merită Timișoara. Păi ori ne dorim un spital regional nou și modern, ori nu ne mai dorim, domnilor de la PNL. Ar fi bine să vă clarificați intențiile și să nu vă jucați cu sănătatea oamenilor. Un spital regional nou, la standarde europene, ar fi un câștig fantastic pentru oraș, județ și regiune. Și ar însemna ca toți cei care merg acum la Szeged, Budapesta sau Viena, să se poată trata în condiții similare chiar la ei acasă”, a încheiat Alfred Simonis.

Comentarii

comentarii