Acasă Actualitate Alfred Simonis: „Asocierea dintre Aeroportul din Timișoara și cel din Arad ar...

Alfred Simonis: „Asocierea dintre Aeroportul din Timișoara și cel din Arad ar fi ca între un elefant și un purice”

1341
DISTRIBUIȚI
Aeroport Timisoara 1

Alfred Simonis, în conferința de presă a PSD Timiș din data de 26 iunie, a amintit de faptul că Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara este aproape de a avea o nouă conducere, spun social-democrații, care ar duce ca acesta să intre sub influența baronilor liberali din Arad sau Caraș-Severin.

„Aeroportul Internațional Timișoara este una dintre puținele companii pe profit, una dintre puținele care au management eficient, în timp ce majoritatea celor din subordinea Ministerului Transporturilor au nevoie de subvenții. Pericolul este că doi baroni, Falcă și Vela, doresc să pună mâna pe acest aeroport internațional, care, de altfel, a avut o creștere naturală.

Asocierea dintre Aeroportul Internațional din Timișoara și cel din Arad ar fi ca între un elefant și purice, Noi avem 1,5 milioane de călători, ei au câteva curse, pe an. Aeroportul Internațional Timișoara trebuie să se dezvolte astfel încât numărul de curse și pasageri să crească. Dacă investim banii de aici la Falcă, infrastructura noastră  – investițiile în infrastructură – vor avea de suferit”, a spus președintele PSD Timiș.

Spunând că Nicolae Robu și parlamentarii PNL de Timiș nu au avut nicio influență în această privință, Simonis le cere, acum, să intervină pentru a fi numiți, cel puțin, oameni din Timiș la conducere, dacă tot vor schimbare. Președintele PSD Timiș a mai spus că, din informațiile pe care le deține, în primă fază va fi numit la conducere un manager de la Caransebeș, care, mai apoi, va dori fuzionarea. Dacă se ajunge acolo, promite Simonis, PSD Timiș va reacționa puternic și imediat.

În plus, liderul deputaților social-democrați a mai amintit că, împreună cu ceilalți parlamentari de Timiș, a inițiat un proiect prin care acțiunile Ministerului Transportului de la aeroport să fie distribuite către Consiliul Județean Timiș și Primăria Municipiului Timișoara. „Este foarte bine ca aceste acțiuni să fie distribuite local, fără partizanat. Deciziile să le ia viitori primari sau președinți ai CJT… să nu mai existe riscul ca un județ ca Timișul să stea la cheremul unui baron sau baronaș, în funcție de influența pe care o are temporar la un anumit guvern”, spune Simonis, angajându-se ca, până la finalul actualului mandat, proiectul să treacă prin ambele camere ale Parlamentului.

În actuala formă a proiectului, CJT ar urma să primească 55%, Primăria Timișoara, 25%, iar 20% să rămână la Fondul Proprietatea. „Indiferent de ce se poate insinua, suntem cu două luni înainte de alegerile locale. Nimeni nu poate să acuze un partid că ar duce la PNL, la PSD sau în altă parte Aeroportul Timișoara, pentru că avem alegeri în două luni și jumătate. Nu știm cine va fi viitorul președinte la Consiliului Județean Timiș care va fi configurația viitorului Consiliu Județean, cine va fi viitorul primar al municipiului Timișoara sau cine va avea majoritate în viitorul Consiliu Local Timișoara”, spune Simonis.

Comentarii

comentarii