Acasă Actualitate Alfred Simonis cere solidaritate în problema migranților din Timișoara: Presiunea nu poate...

Alfred Simonis cere solidaritate în problema migranților din Timișoara: Presiunea nu poate fi exclusiv asupra Timișoarei

216
DISTRIBUIȚI

Liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, spune că Timișoara nu trebuie și nu ar trebui să fie nevoită să ducă singură toată povara problemei migranților din oraș, aceștia trebuie redistribuiți între toate regiunile României, în spiritul solidarității. El a solicitat prezența ministrului de Interne în cadrul Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională, pentru discuții și găsirea unor soluții la problemele complexe generate de numărul tot mai mare de migranți care sosesc și sunt găzduiți pe raza municipiului Timișoara. În data de 11 mai 2021, Lucian Bode și-a confirmat oficial prezența la lucrările Comisiei parlamentare.

”Pe această cale, adresez o invitație publică tuturor parlamentarilor de Timiș să ia parte la aceste discuții cu ministrul de resort și să avanseze eventuale propuneri concrete de asigurare a condițiilor de securitate, de siguranță și de confort pentru populația municipiului Timișoara. Presiunile financiare constante (spații de cazare, norme de hrană, costuri de pază și de mentenanță) asupra bugetului Timișoarei, dar mai ales recentele evenimente sângeroase provocate de migranții cazați în zona noastră impun, în regim de urgență, soluții realiste pe termen lung și nu pretexte de dispute politicianiste între prefect, primar și președintele CJT. Una dintre primele constatări, în această privință, este aceea că municipiul Timișoara are un număr subdimensionat de cadre de poliție în structura MAI și de poliție locală, în raport cu alte municipii, și asta fară să ne raportăm la recentele provocări pe care le avem din cauza numărului mare de migranți pe zona de vest a țării. Sper ca, după ședința comună, din data de 11 mai a.c., să existe o rezoluție scrisă, care să conțină soluții de reducere a numărului tot mai mare de migranți sosiți și rămași în Timișoara”, spune Simonis.

Acești oameni trebuie ajutați, dar Timișoara nu trebuie să fie obligată să ducă singură povara acestei probleme.

Comentarii

comentarii