Acasă Actualitate Alfred Simonis comentează afirmațiile lui Alin Nica pe tema dosarului ANI

Alfred Simonis comentează afirmațiile lui Alin Nica pe tema dosarului ANI

DISTRIBUIȚI

Declarațiile președintelui PNL Timiș Alin Nica, după ce Parchetul a clasat dosarul deschis pe numele său în cazul conflictului e interese lansat de Agenția Națională de Integritate, prin care cerea demisia lui Alfred Simonis și Raoul Trifan, care ar fi orchestrat acest demers, nu au rămas fără răspuns. Alin Nica a declarat că poate reveni în Consiliul Național de Integritate, de unde a fost revocat de Senat, la inițiativa celor doi politicieni.

”Acum, că este clar, negru pe alb, că revocarea mea din Consiliul Național de Integritate a fost regizată, cer demisia deputatului Alfred Simonis, inițiatorul demersului. I-aș cere un gest de onoare și senatorului Trifan, cel care s-a alăturat ca o unealtă, însă el este atât de manipulabil și lipsit de școală încât înțeleg că a căzut pradă dezinformării. Totodată solicit Senatului să abroge revocarea mea și astfel să pot renunța la procesul existent pe rol. UNCJR sprijină abrogarea revocării mele deoarece au sesizat in scris, cu săptămâni înainte, că tratamentul la care sunt supus este nedrept și lipsit de argumente juridice.

Politicieni rău intenționați precum Alfred Simonis au învățat să folosească breșele existente în modul de funcționare al ANI pentru a otrăvi opinia publică și pentru a termina cariere politice și administrative. Din fericire, în cazul meu, Simonis – exponentul politicii răului, nu a avut câștig de cauză, dar sunt sigur că încercările lui nu se vor opri. Ce pot face eu, ca o persoană trecută prin mocirla aruncată de Simonis și acoliții lui, este să atrag atenția și să cer oprirea practicii existente la nivel de ANI prin care sunt trimise comunicate de presă “verdict”. Repet cifrele: 9 din 10 persoane menționate în astfel de comunicate sunt nevinovate. Pe aceste “comunicate de presă” sunt construite linșajele mediatice plătite astfel încât diferiți oponenți să fie terminați politic”, a declarat Nica.

În replică, Alfred Simonis a comentat afirmațiile lui Alin Nica pe tema dosarului ANI, spunând că acesta ”Se agață cu disperare de orice poziție publică”.

”Alin Nica este un om care se agață de orice funcție publică, iar limbajul său este justificat de problemele interne din partid și izolarea sa în cadrul PNL, sunt acuzațiile aduse, ca răspuns, la afirmațiile liderul liberalilor timișeni, după închiderea dosarului referitor la acuzațiile de integritate și conflict de interese cu care liderul PNL Timiș s-a confruntat. Simonis spune că nu l-a acuzat că e vinovat, doar că era moral să renunțe la postul din Comisia de Integritate. Nica îl acuzase pe Simonis că folosește ANI pentru a pune la punct politicienii care nu îi sunt ascultători”, spune Simonis.

Președintele PSD Timiș a mai spun că demersul pentru demiterea lui Nica ”a fost perfect legal”.

”Moral și legal, două cuvinte care lipsesc din vocabularul lui Alin Nica și o să explic. Nu am susținut niciodată că președintele CJT este vinovat, nu ne-am antepronunțat instanțelor de judecată, am contestat moralitatea ocupării unei poziții într-o instituție cu care se află într-un major conflict de interese. Legal, cuvânt amintit mai sus, așa a fost demersul pe care l-am inițiat alături de alți colegi prin care Nica a fost revocat din funcția de membru al Consiliului Național de Integritate.”, a anunțat Simonis.

Acuzațiile aduse liberalului de social-democrat se referă la dorința de a avea poziții publice, dar și de incompetență, rea intenție și supraevaluare proprie.

”Dar ce să înțeleagă un om care se agață cu disperare de orice poziție publică, un om care se supraevaluează constant, dar este caracterizat de incompetență, rea intenție și jocuri subterane? Cât despre limbajul lui Alin Nica, nu merită comentat prea mult. Este dovada unui om tulburat, măcinat de problemele interne din PNL, îi pleacă primari, parlamentari și rămâne izolat într-un sediu pustiu alături de Dănuț Groza. Eu îl invit să fie la fel de vehement și pentru problemele Timișului și Timișoarei, să mi se alăture în toate demersurile pe care le-am inițiat pentru proiectele orașului și județului. Ce va alege? Vendete personale sau interesul timișenilor?”, spune Simonis.

Comentarii

comentarii