Acasă Politica Alfred Simonis comentează amenda de 21 de milioane primită de societatea Colterm:...

Alfred Simonis comentează amenda de 21 de milioane primită de societatea Colterm: ”Dezastrul unui oraș condus de dreapta 30 de ani”

1450
DISTRIBUIȚI

Liderul PSD Timiș acuză partidele de dreapta pentru faptul că au dus Timișoara la dezastru, după ce au condus timp de 30 de ani orașul. Alfred Simonis comentează situația în care a ajuns orașul din cauza faptului că societatea Colterm a primit o amendă de 21 de milioane de euro pentru că nu a cumpărat certificate verzi pentru poluarea produsă anul trecut, până pe 30 aprilie.

“Dezastrul unui oraș condus de dreapta 30 de ani! Astăzi, a fost primită oficial amenda de 20 de milioane de euro de la Administrarea Fondului pentru Mediu pentru neachiziționarea a 201.463 de certificate CO2! Se știa de această problemă de luni de zile, însa administrația Fritz a preferat să se joace de-a interzicerea hrănitului de porumbei, căței și pisici, decât să rezolve o problemă majoră care risca să lase un întreg municipiu fără căldură și apă caldă! De asemenea, viceprimarul Ruben Lațcău – pe care dacă îl trezești la ora 3 dimineața îți răspunde la orice întrebare despre Colterm – este direct responsabil de neconvocarea AGA a Colterm, de 2 luni de zile, pentru a se găsi o soluție financiară pentru cumpărarea acestor certificate până în data de 31 aprilie!”, scrie Simonis pe Facebook.

PNL a condus, timp de opt ani, două mandate, orașul înainte de preluarea postului de primar de USR, prin Dominic Fritz. În aceste condiții, liberalii nu au scăpat de analiza social-democratului.

”Și PNL este direct vinovat de dezastrul de la Colterm, în condițiile în care, în cei opt ani de administrație liberală, această societate a fost transformată într-un fief liberal al furtului banului public și al căpușării totale de către persoane sau firme de casă. A fost nevoie de demersul a doi consilieri locali din opoziție pentru întrunirea AGA, în al 12-lea ceas, în data de 27 mai a.c.! PSD va solicita demisia CA și a întregii conduceri Colterm și demararea de investigații penale pentru stabilirea tuturor vinovaților din ultimii ani, care au prejudiciat bugetul Timișoarei cu sute de milioane de euro, indiferent de numele acestora și de funcțiile pe care le-au ocupat sau le ocupă la Colterm sau în administrația publică locală!”, a mai anunțat Simonis.

Comentarii

comentarii