Acasă Politica Alfred Simonis îi cere lui Nicolae Robu, să renunţe la candidatura pentru...

Alfred Simonis îi cere lui Nicolae Robu, să renunţe la candidatura pentru funcţia de primar al Timişoarei, după trimiterea în judecată de către DNA

1261
DISTRIBUIȚI

Şeful PSD Timiş, Alfred Simonis, îi sugerează candidatului PNL la funcţia de primar al Timişoarei să se retragă din cursa pentru acest post. Deşi el, personal, apreciază că Nicolae Robu nu ar fi vinovat pentru acuzaţia adusă de către DNA pentru vânzarea a două apartamente din oraş, face un apel către acesta să renunţe la candidatură pentru că ar aduce o imagine neplăcută.

„Am luat la cunoştință, alături de o țară întreagă, de trimiterea dumneavoastră în judecată de către DNA în dosarul caselor naționalizate. Vreau să fiu bine înțeles. Punctul dumneavoastră de vedere îmi pare pertinent. Personal, vă consider nevinovat. Si vă doresc ca instanța să vă găsească nevinovat. Pe de altă parte, vă rog să fiți şi de acord că acest scandal aruncă o umbră asupra oraşului nostru. Timişoara a fost foarte rar protagonista unor asemenea ştiri negative. Timişorenii sunt un reper de moderație, de toleranță, de bun simț, de hărnicie şi nu merită să fie târâți în aşa ceva. În plus, în eventualitatea în care veți câştiga în septembrie, veți avea o problemă în a vă dedica oraşului, atât timp cât veți fi angrenat într-un proces în care va trebui să dovediți că nu sunteți vinovat”, spune Alfred Simonis, într-un text publicat pe Facebook.

Având în vedere aceste acuzaţii, deputalul PSD crede că ar fi mai bine ca Robă să renunţe la candidatură.

„De aceea, fac un apel pentru a vă retrage din cursa electorală pentru primar, scutind astfel Timişoara de o dezonoare nemeritată. Sunt convins că puteți găsi un înlocuitor destoinic, cu şanse reale de victorie în alegeri. Ați arăta că puneți interesul oraşului deasupra oricăror alte mize”, a mai precizat Simonis.

Comentarii

comentarii