Acasă Politica Alfred Simonis (PSD): ”Anunţul premierului referitor la începerea revenirii la normalitate de...

Alfred Simonis (PSD): ”Anunţul premierului referitor la începerea revenirii la normalitate de la 1 iunie, menit să-i asigure liniştea în partid şi în societate”

1493
DISTRIBUIȚI

PSD nu susţine protestele faţă de restricţii, declară la RFI liderul deputaţilor social-democraţi, Alfred Simonis, care precizează că partidul său susţine dreptul în sine de a protesta. Pe de altă parte, el priveşte cu scepticism anunţul făcut luni de premierul Florin Cîţu privind începerea revenirii la normalitate de la 1 iunie.

Alfred Simonis crede că revenirea la normalitate de la 1 iunie anunţată de premierul Florin Cîţu ridică unele semne de întrebare: “Orice veste de tipul acesta nu poate decât să sune foarte bine şi să ne bucurăm cu toţii. Evident că avem semne de întrebare şi îndoieli că lucrul acesta poate să se întâmple, pentru că noi cerem deja de mai mult timp un plan gradual de ieşire din carantină sau de eliminare a restricţiilor (…). Dacă acest anunţ cu relaxarea de la 1 iunie este unul menit a calma spiritele în societate şi a-i calma pe cei care vor să facă proteste, pot să înţeleg, însă gândiţi-vă ce mare le va fi dezamăgirea dacă nu se va întâmpla ca de la 1 iunie să ieşim cu totul din această izolare (…). Dacă mă întrebaţi pe mine, dar n-aş vrea să fiu ăla care e Gică-contra de fiecare dată, această dată de 1 iunie este una menită pentru a câştiga domnul Cîţu liniştea de care are nevoie pentru a-şi pregăti Congresul în interiorul PNL şi a câştiga în societate liniştea, pentru că lucrurile au degenerat”.

Deputatul PSD de Timiș consideră că închiderea magazinelor la ora 18 în week-end este o măsură greşită: “Restricţiile pe timp de noapte le-am înţeles de la început. E foarte uşor să spui că mergi la magazin noaptea la 2 şi de fapt să te duci la un prieten, la un pahar de ceva (…). În primă instanţă, nu am criticat nici măcar decizia de a închide magazinele la ora 18 şi vorbesc în nume personal (…), însă românul e inventiv şi dacă nu mai merge la magazin, merge la farmacie şi dacă nu merge la farmacie, merge la benzinărie. Evident că această măsură cu ora 18 nu face decât să aglomereze centrele comerciale înainte de ora 18 (…). Deci o astfel de măsură care poate a avut intenţii bune la bază, dovedindu-se a fi una extrem de proastă, trebuie revocată deîndată”.

Întrebat dacă PSD susţine protestele faţă de restricţii, el a răspuns: “Nu. Sunt tot felul de insinuări. Nu aţi văzut nici un lider PSD sau apropiat al vreunui lider PSD care să fi fost la protestele acestea. De fiecare dată când partidele au organizat proteste şi nu şi le-au asumat, a reieşit foarte clar că în spate sunt partide. Se ştie foarte clar cine sunt cei care au organizat aceste proteste, nu am participat la ele. Asta nu înseamnă că nu susţinem dreptul de a protesta, însă atunci când protestezi împotriva medicilor şi-i faci criminali, e ceva ce nu pot accepta şi mă delimitez hotărât”, spune Alfred Simonis, conform news.ro.

Comentarii

comentarii