Acasă Politica Alfred Simonis pune tunurile pe primăria lui Nicolae Robu. Subiectele: porțile gemene,...

Alfred Simonis pune tunurile pe primăria lui Nicolae Robu. Subiectele: porțile gemene, bugetul, Ratt, Coltermul și boicotul

994
DISTRIBUIȚI

Deputatul Alfred Simonis, care a trecut prin administraţia Robu ca ales local, în mandatul trecut, a rămas cu ochii pe PMT şi pe edil, contorizându-i toate acţiunile ce presupun bani publici. Acţiuni ale edilului sau ale altora din PMT.

  1. POARTA

Deputatul vrea să se lămurească pe faţă consecinţele şi cauzele care au dus la căderea porţii de la intrarea în Timişoara dinspre Calea Lugojului, şi spune că aşteaptă să vadă cine plăteşte paguba de 100 de mii de euro, contravaloarea celor două porţi „gemene” estetizate. Din care una a căzut la furtună, iar alta a fost demontată, ca să nu se repete o tragedie similară.

„Acea Poartă de pe Calea Aradului a fost executată de aceeaşi societate şi a fost demontată din ordinul prefectului de Timiş, în urma unei şedinţe a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. PMT a demolat-o, dar nu am înţeles de ce a trebuit să treacă mai bine de o lună. Cine va suporta cheltuiala de 100 de mii de euro, pentru că a fost atribuită direct? Respectiva societate are contracte cu PMT de 10 milioane de lei, în ultimul an, toate prin atribuiri directe.

Am cerut constituirea unei comisii a consilierilor locali care să afle ce lucrări a mai executat acea firmă, pentru a nu se repeta aceleaşi tragedii. Să demareze ancheta interne, să vedem ce calitate au acele lucrări.

Am atras atenţia de 6 ani asupra atribuirilor directe pe care PMT le face la clientela de partid (PNL)”, spune Alfred SImonis.

  1. BUGETUL LOCAL

Primarul Nicolae Robu deja a început să se plângă că anul viitor nu va avea bani de la buget pentru investiţiile locale. Deputatul PSD Alfred Simonis îl linişteşte:

„Nu este vina oamenilor (angajaţi din PMT) că s-au dat sporuri. De fiecare dată când vine controlul Curţii de conturi, de fiecare dată o altă echipă constată prejudiciu de zeci de milioane de lei. Se întreabă domnul Robu în ce măsură îi vor ajunge banii?  Simplu: încercaţi să mai economisiţi din aceste prejudicii şi să se canalizeze pe adevăratele priorităţi pentru Timişoara.

Aceste prejudicii mai arată incapacitatea acestui om de a înţelege şi a accepta legea. Unele (sesizări contra Curţii de conturi) au fost pierdute şi în instanţă, pur şi simplu, nu respectă legea, pe lângă faptul că nu respectă pe nimeni.

Pe lângă aceste prejudicii de zeci de milioane de lei – sport, salarii, toaletizări de arbori -, ne spune că vrea să mai contracteze şi alte zeci de milioane de lei credit, tot pentru astfel de lucrări.

De anul viitor începe rambursarea de către PMT a creditelor. Unde va lăsa Nicolae Robu PMT, cum va lăsa bugetul la finalul erei sale care se apropie, după părerea mea? Va lăsa un haos economic după el, la fel cum este în fiecare birou al PMT”.

  1. ŞMECHERIA ŞI COLECTIVIZAREA „NICOLAE ROBU”

„Activitatea haotică se regăseşte şi în societăţile din subordine, Retim şi celelalte. Colterm şi RATT se află mult mai proastă decât atunci când Nicolae Robu a preluat mandatul de primar. Chiar dacă se încearcă o şmecherie de resuscitare a acestora.

Încearcă concesionarea de servicii SDM şi de signalistica din oraş, Colterm – de reparaţii şcoli, iar RATT se ocupă şi de iluminatul public. Este haotic şi de neînţeles şi nu va funcţiona acest lucru.

Se încearcă centralizarea excesivă către companii a acestor lucrări, Nicolae Robu va face colectivizarea.

Prin aceste concesionări, companiile respective preiau responsabilitatea PMT şi le sub-contractează cui vor. Se încearcă pasarea responsabilităţii către aceste societăţi, care vor sub-contracta, fără licitaţii publice.

Vom fi extrem de atenţi cum se vor desfăşura aceste servicii în perioada următoare, mai ales că există iniţiativa parlamentară a obligativităţii acestor societăţi cu titlul de la acţionar, de la municipalitatea respectivă”, spune Alfred Simonis.

  1. BOICOTUL

„Îi cer lui Nicolae Robu un singur exemplu de proiect pe care l-a boicotat cineva din opoziţie. Eu, în schimb, am exemple: centura de ocolire – el vrea 2 benzi-, sala polivalentă nu e bună la Giroc, pentru centrul de legume-fructe nu e bună locaţia. Orice vrea ceva bine cineva din opoziţie, nu e acceptat de Nicolae Robu”, explică Alfres Simonis.

Comentarii

comentarii