Acasă Actualitate Alfred Simonis spune de ce banii pentru promovarea Capitalei Culturale trebuie să...

Alfred Simonis spune de ce banii pentru promovarea Capitalei Culturale trebuie să ajungă la o structură independentă, nu la ”baronul local” Fritz

DISTRIBUIȚI

Cele opt milioane de lei de la bugetul național, care sunt destinate promovării evenimentului Timișoara Capitală Europeană a Culturii nu vor mai ajunge nici la Primăria Timișoara, nici la Consiliul Județean Timiș. De ce a fost aleasă o altă structură, independentă de cele două administrații, a anunțat Alfred Simonis, liderul PSD Timiș și al deputaților social democrați.

El spune că cel mai bine e ca acești bani, care se dovedesc a fi mai valoroși decât s-ar fi așteptat cineva, să fie operați de o structură independentă. Iar această structură independentă s-a dovedit a fi Asociația TM 2023, după ce au fost inițial transferați la Ministerul Culturii.

CJT ar fi folosit banii pentru a ajuta la promovarea lui Alin Nica, dar nici transferul lor la Primăria Timișoara nu era o soluție. Aceasta mai ales după ce în presă au apărut informațiile dintr-o discuție între primarul Dominic Fritz și șeful ”mazilit” de la Piețe SA,, Liviu Cocean, în care edilul îi transmitea colegului său că cei din presa locală care primesc bani de reclame de la Piețe să știe că aceștia vin cu ”binecuvântarea” primăriei.

” Teoria mea și a celor care m-au susținut a fost că, aceste sume fiind alocate pentru a promova evenimentele din Timișoara de pe tot parcursul anului, local, național dar mai ales internațional, ar fi nevoie de un for independent, o structură care să nu aibă mize mărunte, locale, să încerce să-și promoveze eventual propriul partid, propria persoană, și mai puțin orașul și titlul în sine. De aceea acești opt milioane s-au transferat la asociație, prin Ministerul Culturii. Cei de la PNL am văzut că au fost foarte supărați pe acest lucru. E adevărat, există zvonuri în spațiul public conform cărora PNL și CJT ar fi încercat să negocieze contracte de presă locale și naționale, pentru ca în subsidiar, pe lângă promovarea Capitalei Europene ale Culturii, să se promoveze domnul Nica și alți candidați ai PNL”, a declarat, vineri, Alfred Simonis.

Despre Dominic Fritz, liderul PSD Timiș spune că, din păcate, a învățat tot ce e mai rău din caracteristicile administrației românești din ultimii ani, după ce primăria acuza că șeful său ar fi fost atacat prin metode… securiste. Fritz e numit baron local de către Simonis.

Comentarii

comentarii