Acasă Actualitate Alfred Simonis. Timișoara și Timișul primesc zece milioane de euro de la...

Alfred Simonis. Timișoara și Timișul primesc zece milioane de euro de la buget, prima tranșă pentru TM 2023

DISTRIBUIȚI

Suma de aproximativ zece milioane de euro a fost transferată de la Ministerul Culturii în conturile Primăriei Timișoara și ale Consiliului Județean Timiș în contul sumelor alocate pentru buna desfășurare a evenimentelor legate de TM2023, a anunțat deputatul PSD de Timiș, Alfred Simonis. Banii sunt o primă tranșă din suma cuvenită, peste 40% din sumele cuvenite pentru partea de program cultural, respectiv în jur de 35% pentru partea investițională.

Acum, spune social-democratul, nu mai există niciun motiv pentru a acoperi incompetența manifestată în acest subiect, lipsa banilor fiind folosită ca și motiv pentru a se justifica imposibilitatea ducerii înainte a organizării, mai susțține Simonis.

”Vă anunț că au venit banii de la guvern, sunt 10 milioane de euro, bani care au fost împărțiți între Primăria Timișoara, care a primit pe cultură 18 milioane de lei, iar pe investiții 17,7 milioane de lei, respectiv la Consiliul Județean Timiș  3,5 milioane de lei pentru proiectele culturale și 10,7 pe investiții. Era ultimul argument folosit pentru justificarea incompetenței, lipsa de bani”, a declarat, vineri, Simonis. 

Acum el cere ca cei de la primărie și de la consiliul județean să prezinte în sfârșit un program concret al TM 2023, măcar prima perioadă, care să includă deschiderea evenimentelor.

”În următoarele zile le solicit să prezinte acest program, măcar începutul. Mai sunt două luni până la deschidere, dacă nu știm noi  ce program va fi, atunci ce știu turiștii. Nici eu nici, nici partidul nu suntem implicați, deci nu pot spune nimic despre un program. Am stat departe de subiect, am încercat să ajut, am reușit să deblocăm această sumă mare pentru program, dr nu sunt la curent cu chestiuni tehnice. Dacă iar ne băgăm în orgolii, cine să înceapă evenimentele nu vom ajunge la nimic. Nica (n.r. Alin Nica, președinte CJT)  trebuie să înțeleagă că cel care a câștigat titlul, adică Timișoara, nu Ciacova, Deta, nu Dudeștii Noi, că ne place sau nu primarul, Primăria Timișoara ar trebui să decidă când și cum va avea loc deschiderea”, a mai declarat Simonis.

Comentarii

comentarii