Acasă Actualitate Alianţa Familiilor din România: „Semnaţi Declaraţia de la Timişoara!”

Alianţa Familiilor din România: „Semnaţi Declaraţia de la Timişoara!”

383
DISTRIBUIȚI

Alianţa Familiilor din România (AFR) îi îndeamnă pe români să semneze „Declaraţia de la Timişoara”, care afirmă principiile şi valorile creştine în spaţiul public şi militează împotriva căsătoriilor homosexuale, afirmând sanctitatea vieţii şi a căsătoriei creştine.

Îndemnul vine exact în luna mai, când încep manifestările de stradă ale homosexualilor, în SUA, UE şi, bineînţeles, în România.

 

„Felicitări şi dumneavoastră, tuturor celor care până acuma aţi semnat Declaraţia de la Timişoara. Declaraţia afirmă demnitatea umană şi denunţă manifestările sociale care ating demnitatea umană. Se exprimă împotriva căsătoriilor homosexuale şi afirmă sanctitatea vieţii şi a căsătoriei creştine. Vă rugăm citiţi şi semnaţi”, este îndemnul AFR.

Amintim câteva principii ale declaraţiei:

1. Familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat şi o femeie este o instituţie fundamentală a societăţii, creată de Dumnezeu şi expresie a complementarităţii naturale dintre bărbat şi femeie, a dragostei şi respectului reciproce.

2. În calitate de părinţi creştini, avem faţă de copiii noştri datoria să îi creştem şi să-i educăm în spiritul ascultării de Dumnezeu. Suntem îngrijoraţi de manifestările imorale, permise sau chiar promovate în numele drepturilor omului şi al unei toleranţe fără discernământ.

3. Drepturile părinţilor sunt drepturi fundamentale, între ele primordial fiind dreptul părinţilor de a dispune de educaţia civică, morală şi religioasă a copiilor lor.

4. Fiecare copil are dreptul să fie născut şi crescut într-o familie care se constituie dintr-un bărbat şi o femeie.

5. Dreptul la viaţă, începând cu momentul conceperii şi până la moartea naturală, este un drept fundamental al tuturor fiinţelor umane.

6. Libertatea religioasă şi libertatea de conştiinţă sunt drepturi fundamentale şi istorice.

7. Demnitatea umană este intrinsecă fiecărei fiinţe umane, creată după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu şi este deasupra oricărei autorităţi lumeşti.

8. În participarea noastră la viaţa cetăţii şi viaţa politică, sprijinim şi conlucrăm cu acei factori care aderă la valorile în care credem. Oricare ales sau reprezentant trebuie să îi reprezinte pe cei ce-l votează şi să afirme valorile lor.

Redactată de Alianţa Familiilor din România, cu prilejul conferinţei anuale AFR ţinută la Centrul Areopagus din Timişoara, pe 20 martie 2010, Declaraţia de la Timişoara a strâns până în prezent peste 8700 de semnături.

 

Comentarii

comentarii