Acasă Politica Alianța USR-PLUS își propune să câștige alegerile europarlamentare

Alianța USR-PLUS își propune să câștige alegerile europarlamentare

1868
DISTRIBUIȚI

În cadrul unei conferințe de presă, în data de 22 februarie 2019, alianța USR-PLUS și-a anunțat obiectivul pentru alegerile europarlamentare din 26 mai: 25% din voturi. Potrivit calculelor conducerii celor două partide, acest lucru ar însemna și câștigarea alegerilor. Alexandru Vărzaru, vicepreședinte USR Timiș, spune că USR-PLUS este singura opțiune politică pentru cetățenii care doresc, întradevăr, un parcurs european pentru România. Alianța vrea să combată probleme europene ridicate de automatizare, digitalizare și securitate după modelul formațiunilor politice europene membre ALDE. Un argument al acestora este legătura strânsă cu partidul En Marche, dovedită în trecut atât de USR, cât și de PLUS. Vărzaru este optimist în ceea ce privește rolul pe care Emmanuel Macron îl va avea în viitorul Uniunii Europene.

Dragoș Pâslaru, fost ministru al muncii în timpul guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloș, este al treilea candidat de pe listele USR-PLUS și vrea să reprezinte interesele României în Parlamentul European susținând atragerea de fonduri dinspre Bruxelles. Acestea ar urma să se îndrepte spre agricultură și rezolvarea problemelor sociale, prin investiții în domenii precum învățământul sau sănătatea. Pâslaru critică felul în care PSD nu se preocupă de oamenii care pleacă din țară, iar, în opinia lui, social-democrații reacționează ca și cum „aceștia ar fi o problemă în minus de rezolvat”. Pentru acesta, alegerile europarlamentare, a căror importanță este uneori trecută cu vederea, au valoarea unui referendum în care românii vor vota pentru sau împotriva valorilor europene. De aceea, Pâslaru nu își dorește ca USR și PLUS să facă doar opoziție, ci își propune ca alianța să fie la guvernare în următorii opt ani.

Membrii celor două partide văd alianța ca una naturală, în majoritatea privințelor având puncte de vedere asemănătoare. Sondajele citate de Alexandru Vărzaru și Dragoș Pâslaru arată că USR ar strânge 13,2% din voturi, iar PLUS 7,4%. Cei doi spun că cel mai bun scenariu pentru ambele partide este această alianță, susținând că o formațiune mai mare are mai multă vizibilitate decât două mai mici, tocmai de aceea așteptându-se la 25% din voturi. Ambii le transmit românilor că, într-un final, nu vor mai fi nevoiți să aleagă „răul mai mic” și alianța USR-PLUS este cea mai bună variantă care poate fi aleasă la alegerile parlamentare, dar și în viitor.

Comentarii

comentarii