Acasă Actualitate Alin Nica: ”Avem sprijinul politic al Olandei pentru aderarea la spațiul Schengen!”

Alin Nica: ”Avem sprijinul politic al Olandei pentru aderarea la spațiul Schengen!”

DISTRIBUIȚI

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, și șeful delegației României la Comitetul European al Regiunilor, a anunțat că a fost organizată o ședință comună a delegațiilor naționale ale României și a Olandei, în perspectiva votului pentru intrarea în Schengen a României.

”În cadrul ședinței oficiale pe care am organizat-o la Bruxelles, între Delegația Națională a României și cea a Țărilor de Jos la Comitetul European al Regiunilor, am arătat încă o dată că România îndeplinește toate condițiile necesare pentru a deveni membru cu drepturi depline al spațiului Schengen. Am atras atenția că informațiile prezentate nu sunt simple păreri ale unui român care își susține țara ci informații confirmate de Comisia Europeană, luna aceasta. Reprezentanți importanți ai Țărilor de Jos, aparținând diferitelor partide din spectrul lor politic, m-au asigurat, în unanimitate, că vor transmite mai departe argumentele noastre și că ne vor sprijini pentru aderarea la spațiul Schengen”, a anunțat Nica, miercuri seara, după eveniment.

În prezentarea sa el a vorbit despre avantajele relațiilor de colaborare dintre România și Olanda

”Am subliniat avantajele aducerii României în spațiul Schengen cu exemple concrete și o analiză a relațiilor comerciale cu Țările de Jos, iar la sfârșit am transmis mesajul emoțional, de suflet, al românilor care se simt europeni. Ca să intrăm în Schengen e nevoie de efortul fiecăruia dintre noi, fie că ne aducem contribuția la Bruxelles, în cea mai mică localitate a unui județ din România sau în diaspora. Dacă suntem solidari, vom reuși! Este adevărat că intrarea în spațiul Schengen se hotărăște la nivel înalt, diplomatic, dar am încredere că solidaritatea și sinceritatea românilor vor cântări mult în percepția publicului european. Dacă fiecare dintre noi își face partea, sunt convins că vom deveni pe deplin membri ai familiei europene”, a mai spus Nica.

 

Comentarii

comentarii