Acasă Actualitate Alin Nica, candidatul PNL la CJT, i-a prezentat premierului Ludovic Orban „politica...

Alin Nica, candidatul PNL la CJT, i-a prezentat premierului Ludovic Orban „politica fără minciună”.

2036
DISTRIBUIȚI

Ieri, la vizita prim-ministrului Ludovic Orban la Timișoara, una dintre opriri a fost întâlnirea cu candidații liberali la primăriile din județul Timiș. În cadrul acesteia, unul dintre cei care a luat cuvântul a fost candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

„Cum ar arăta politica dacă nu ar fi minciună? Unii ar fi foarte triști, aceia care fac din minciună un mod de lucru, un mod de viață, dar ar fi infinit mai mulți cetățeni care ar avea încredere în oamenii politici și clasa politică”, a început Nica.

În acest sens, acesta îi acuză pe adversarii politică de promisiuni deșarte. În opinia liberalului, contracandidații sugerează tot felul de lucruri imposibil de realizat, dar care dau bine pe plan electoral. În schimb, el dorește ca cei propuși de PNL să fie onești.

„Am fost în județ, în aproape toate organizațiile. De fiecare dată am spus colegilor mei, vouă, să fiți sinceri, să puteți privi oamenii în ochi, să nu le vindeți gogoși, pentru că doar așa puteți câștiga în mod cinstit. Ce folos să câștigi cu minciună? A făcut-o PSD-ul lui Dragnea în 2016, oamenii știu să facă distincția între minciună și adevăr. Dacă câștigi prin minciună, oamenii își vor da seama că ești un om necinstit și vei fi, în ochii lor, un om neserios și vei fi, în ochii lui Dumnezeu, un mare păcătos.

Asta ne diferențiază de adversarii noștri, credem în principiile, credem în valorile Partidului Național Liberal. Statul de drept, libertatea de exprimare nu sunt un moft pentru noi. Valori ca toleranța, egalitatea de șanse, ca meritocrația sunt lucruri pe care noi le trăim și credem în ele. Nu sunt doar lozinci”, a spus Nica.

Acesta, cum a făcut și cu o zi în urmă, a declarat că PNL e partidul tinerilor. A amintit că 20% din candidații liberali la primăriile din județ au sun 40 de ani, iar o treime dintre ei, sub 45. Totuși, Nica nu s-a oprit aici și a vorbit, mai pe ocolite, de conflictele din PNL Timiș:

„Din când în când, ne mai și certăm. Nu cred că există oameni perfecți, care să nu aibă dispute. Nu cred că există familie în care să nu existe contradicții, dar însăși esența acestei contradicții și a disputelor fac din Partidul Național Liberal cel mai vechi partid din România. Însăși esența contradicțiilor este progresul pe care l-am făcut în acești ultimi ani: de la un partid neînsemnat, în opoziție, la cel mai mare partid de pe scena politică, la ora actuală”.

Alin Nica le promite, de asemenea, primarilor liberali – al căror vot l-a desemnat pe Nica alegerea pentru președinția CJT – că o să fie reprezentantul tuturor la Consiliul Județean. Acesta se arată foarte încrezător în șansele PNL la următoarele alegeri, atât cele locale, cât și parlamentare:

„Vom câștiga! De la est la vest, de la nord la sud, de la Tomești, Știuca până la Sânnicolau Mare, de la Jimbolia, Jamu Mare și Deta până la Mașloc, Pișchia și Satchinez. Vom câștiga în acest județ. Valul transformării în bine a administrației liberale va cuprinde tot județul. Experiența, competența pe care aleșii noștri o au și au dat dovadă de ea va ajunge și la acei oameni care nu au avut parte de ea. Vom câștiga alegerile locale la scor și apoi vom câștiga alegerile generale. Vom face guvernul în jurul PNL și, împreună cu Klaus Iohannis, vom repune România la locul pe care îl merită în Uniunea Europeană”.

La final, Nica a revenit la ideea de la începutul discursului: „Se poate face politică în România fără minciună! Se poate să construim cinstit pentru oameni! Se poate să ridicăm județul Timiș la nivel european!”.

Comentarii

comentarii