Acasă Actualitate Alin Nica, după ce Înalta Curte a decis definitiv că ordinul de...

Alin Nica, după ce Înalta Curte a decis definitiv că ordinul de carantinare a Timișoarei a fost ilegal: ”Întrebarea este cum și dacă Raed Arafat va plăti pentru ce a făcut Timișoarei”

767
DISTRIBUIȚI

Președintele CJ Timiș solicită demisia lui Raed Arafat!

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, marți, 13 aprilie, ca Ordinul 6699/21.03.2021 semnat de Raed Arafat, pentru instituirea carantinei în Timișoara, timp de 72 de ore, a fost unul complet ilegal.

Magistrații Curții Supreme au respins recursul declarat de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, împotriva hotărârii Curții de Apel București, din 26.03.2021, prin care ordinul abuziv a fost anulat, astfel ca s-a confirmat ca restricțiile impuse timișorenilor în perioada 22- 24 martie au fost complet ilegale.

”Carantina de 3 zile impusă de Raed Arafat la Timișoara a fost ilegală, fapt confirmat de o sentință definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Am spus din primul moment că este o decizie abuzivă din partea unui om încremenit în timp, la începutul pandemiei. Din fericire, justiția a făcut dreptate, iar acum, când există o sentință definitivă, în loc de scuze, Raed Arafat ar trebui să își prezinte demisia. Spun din fericire pentru că, acest succes obținut în instanță poate fi baza unui proces în care toți operatorii economici afectați cer despăgubiri materiale pentru aprovizionările făcute și pentru serviciile contractate în vederea deschiderii afacerilor.

Gestionarea pandemiei nu are voie să fie pretext pentru decizii iraționale. Gestionarea pandemiei nu poate fi făcută eficient dacă se iau hotărâri și se dau ordine prin spatele autorităților competente sau împotriva oamenilor.

Am atras atenția de la început că ordinul lui Arafat poate fi un precedent periculos și situația din ultimele zile confirmă cele mai negre temeri: ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și secretarulul de stat, Andreea Moldovan au publicat în Monitorul Oficial un ordin care prevedea măsuri dure pentru carantinarea localităților fără să îl informeze pe premierul Florin Cîțu și fără să țină cont de impactul social. Pentru gestul iresponsabil, pentru lipsa de comunicare și de profesionalism, cei doi au plătit cu funcția. Întrebarea este cum și dacă Raed Arafat va plăti pentru ce a făcut Timișoarei”, spune Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Comentarii

comentarii