Acasă Actualitate Alin Nica le cere oamenilor să se autorecenzeze: ”Întrebările nu sunt grele,...

Alin Nica le cere oamenilor să se autorecenzeze: ”Întrebările nu sunt grele, vă recomand să participați la recensământ!”

DISTRIBUIȚI

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, le cere locuitorilor județului să participe la recensământul care are loc în aceste zile. E util și ne ajută la stabilirea politicilor publice

„Cred că nu există român care să nu se fi întrebat măcar o dată câți suntem în țară, care dintre orașele României sunt considerate atractive pentru traiul zilnic sau care sunt acele zone cu locuitori din ce în ce mai puțini. Ne place să fim informați corect și să avem răspunsuri la diferite curiozități dar, mai ales, cred că suntem pregătiți să înțelegem că doar prin propriul exemplul și propria contribuție putem genera baza unor politici publice ancorate în realitatea zilnică. Aici intervine rolul recensământului la care vă încurajez să participați”, a anunțat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

În această etapă, oamenii se pot autorecenza, e comod, se poate realiza de acasă și nu mai este necesară așteptarea vizita la domiciliu al recenzorilor.

”De exemplu, recensământul ne ajută să aflăm populația stabilă a României, care județe pierd din populație și unde există potențial pentru metropole industriale. La fel de important, după recensământ vom ști care este stratificarea populației în funcție de accesul la tehnologie și ce fel de agricultură se practică în țara noastră, de subzistență sau pentru comercializare. Sunt multe informațiile utile date de recensământ și partea cea mai frumoasă este că, pentru prima dată, putem să ne auto-recenzăm online, nu mai trebuie să așteptăm clasicele vizite la domiciliu. Mai mult, dacă ai loc de muncă și te auto-recenzezi, primești o zi liberă! Întrebările nu sunt grele, așa că, dacă nu ați făcut-o deja, vă recomand să participați la recensământ!”, mai spune Nica.

 

Comentarii

comentarii