Acasă Administraţie Alin Nica nu e de acord cu decizia de menținere a carantinei,...

Alin Nica nu e de acord cu decizia de menținere a carantinei, la Dumbrăvița: ”Ne blocăm în procente”

621
DISTRIBUIȚI

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, nu e de acord cu decizia Comitetului pentru Situații de Urgență Timiș, care a decis să mențină decizia carantinării pentru Dumbrăvița și nu a ridicat această procedură, la fel cum a decis pentru restul comunelor periurbane ale Timișoarei. El susține că organismul decident se cramponează în procente, când ar trebui să lucreze în favoarea oamenilor.

Sâmbătă, Comitetul pentru Situații de Urgență Timiș a decis astăzi ridicarea carantinei pentru Giroc, Moșnița si Ghiroda dar a menținut măsura pentru Dumbrăvița. Decizia nu a fost una pe placul liderului CJT, care a susținut încă înainte de ședință, că decizia eliminării carantinei ar trebui luată pentru toate cele patru localități. Nu procentele statistice ar trebui luate în considerare atunci când se iau asemenea decizii.

”Am avut o declarație publică pentru ridicarea carantinei deoarece consider că e important să privim situația în ansamblu, să nu ne blocăm în procente. Cred că este clar pentru toată lumea că locuitorii din comunele periurbane se îmbolnăvesc, în cea mare măsură, în Timișoara. Chiar dacă, administrativ, localitățile carantinate au primării, atunci când vorbim despre situația epidemiologică, ar trebui să privim tot tabloul, adică Timișoara și cele 4 comune ca un întreg. Sigur că ar fi fost mai simplu să tratez problema ca un funcționar dar eu refuz să fac acest lucru. Oamenii au nevoie de libertate de mișcare, trebuie să muncească, să trăiască. Sub nicio forma nu vreau să se înțeleagă că îndemn pe cineva să nu respecte regulile. Apelul meu se adresează reprezentanților autorităților pe care îi încurajez să aibă inițiative și idei care să vina în sprijinul și în folosul oamenilor, nu împotriva lor”, a anunțat Nica.

În final el face și un apel către cetățeni.

”Și nu uitati: purtați mască, păstrați distanțarea fizică și respectați măsurile igienico-sanitare pentru a opri răspândirea virusului!”, a încheiat liderul CJ Timiș.

 

Comentarii

comentarii