Acasă Actualitate Alin Nica nu pare a fi la fel de înverșunat în privința...

Alin Nica nu pare a fi la fel de înverșunat în privința carantinării, la fel cum e primarul Timișoarei, Dominic Fritz

2581
DISTRIBUIȚI

Un număr de nouă localități din Timiș, majoritatea periurbane ale Timișoarei, sunt la un pas de a fi carantinate. Inclusiv Dudeștii Noi, localitatea de domiciliu a șefului CJT, Alin Nica, e pe listă, iar la Timișoara e chestiune de ore până se va depăși rata de șase infectări la mia de locuitori.

Totuși, Nica nu pare a fi la fel de înverșunat în privința carantinării, la fel cum e primarul Timișoarei, Dominic Fritz. El solicită deocamdată discuții purtate cu specialiștii, pentru a se vedea dacă o asemenea măsură e necesară, un anunț pe această temă pripit aducând după ea și panică în rânndul populației.

”Eu n-aș spune acum mai mult, o să fie o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în care se vor analiza toate scenariile în acestă direcție. Știu doar că INSP a dat aviz pozitiv pentru carantinarea a nouă localități din județul Timiș, dar acel aviz pozitiv este doar consultativ pentru noi. Comitetul va analiza situația și va propune comitetului național carantinarea uneia sau a mai multor localități din județul Timiș. Așa că nu m-aș pronunța înainte de a mă consulta cu specialiștii. Nu pot să mă pronunț pe asemenea subiecte fără să discutăm cu specialiștii, pentru că am aduce panică în rândul cetățenilor în mod nejustificat. Am văzut că au ieșit mai multe informații care s-au dovedit a fi neadevărate. Atunci când comunici, ca persoană publică, ca autoritate, trebuie să ai proprietatea termenilor și să știi că ceea ce comunici este real, veridic și realizabil”, a declarat pe tema carantinării, președintele CJT.

El a evitat și să comenteze pe tema celor anunțate de Fritz, marți, probabilgândindu-se că un asemenea comentariu nu ar fi bun nici în contextul negocierilor politice dintre PNL și USR.

Comentarii

comentarii