Acasă Actualitate Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş: ”Nu iau în considerare carantinarea întregului...

Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş: ”Nu iau în considerare carantinarea întregului judeţ”

359
DISTRIBUIȚI

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, spune sigur că nu ia în considerare carantinarea întregului județ. În ceea ce privește Timișoara, deși există voci întemeiate care susțin atât un punct de vedere, cât și pe celălalt, Nica spune face apel la rațiune, considerând că în primul rând trebuie discutată eficiența unei astfel de măsuri.

„De câteva zile circulă multe păreri cu privire la carantinarea Timișoarei, păreri mai mult sau mai puțin întemeiate. Ce pot să vă spun sigur este că nu iau în considerare carantinarea întregului județ, iar în ceea ce privește Timișoara, dincolo de îndemnurile de respectare a regulilor cred că ar fi un moment bun să discutăm despre eficiența carantinei și mai ales despre o revizuire a modului în care corelăm restricțiile cu rata de infectare”, scrie Alin Nica, pe 3 martie, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Președintele CJT mai adaugă: „Din păcate, pentru o vreme, va trebui să trăim cu virusul. Sunt de acord și încurajez corecta informare a cetățenilor, iar prin propriul exemplu am întărit necesitatea respectării legii și a regulilor, însă cred că instituțiile și liderii acestora ar trebui să fie atenți la limita fină dintre conștientizarea populației și panicarea acesteia.

Facem eforturi susținute pentru gestionarea pandemiei și cooperăm interinstituțional dar să nu scăpăm din vedere că sprijinul populației este vital în astfel de situații. Avem datoria să ne întoarcem către comunitate și împreună cu aceasta să luăm decizii care ajută, nu doar generează frustrare suplimentară”.

Miercuri, 3 martie, la nivelul județului Timiș sunt în carantină trei localități: Dudeștii Vechi, până în 17 martie, ora 05.00, Dumbrăvița și Șandra, până pe 10 martie, ora 05.00. Pentru ultimele două, carantina ar fi trebuit să înceteze miercuri dimineață, dar a fost emis un ordin de prelungire cu o săptămână. Tot miercuri, CJSU a înaintat propunerea de carantinare și a localităților Otelec, Biled, Moșnița Nouă, Moșnița Veche și Urseni. La ora 15.00, încă se așteaptă după ordinul Departamentului pentru Situații de Urgență.

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat, miercuri, că decizia de carantinare a Timişoarei nu ar fi fezabilă, decât dacă ar fi carantinat întregul judeţ.

“Eu cred că aşa cum este făcută acum, carantinarea nu ar avea efecte aşa cum ne dorim. Eu nu cred că carantinarea Timişoarei este o soluţie fezabilă decât dacă am carantină tot judeţul Timiş, cu controale dure. Eu cred că încă avem o cale să evităm carantinarea cu toate consecinţele aferente”, a declarat Fritz.

Rata de infectare cu COVID-19 în Timiş este miercuri de 5.24 cazuri la o mie de locuitori. În Timişoara, rata de infectare este 7,25 cazuri la o mie de locuitori.

Comentarii

comentarii