Acasă Actualitate Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, spune că va lua unele măsuri,...

Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, spune că va lua unele măsuri, în cazul în care primarul Timișoarei Dominic Fritz va ”forţa carantina”

1158
DISTRIBUIȚI

Alin Nica și Dominic Fritz au ajuns în contradicție pe tema carantinării Timișoarei. Dacă primarul înclină spre această variantă, Nica e ferm împotriva restricțiilor de acest fel și se întreabă în ce fel au reușit ”edițiile” anterioare ale carantinei să rezolve problema infectării cu corona.

 

După ce Fritz a adus din nou în discuție carantinarea, iată că Alin Nica, șeful CJT și colegul de coaliție al USR-istului, are o poziție extrem de clară și chiar dură, diferită. El spune că nu a primit niciun fel de argumente care să susțină acest lucru.

”Nu sunt de acord cu carantinarea fără discernământ a municipiului Timișoara și a zonei periurbane. În cadrul discuțiilor de astăzi cu șeful DSU Raed Arafat, cu directorul DSP Timiș și cu primarul Timișoarei am solicitat cifrele, datele și previziunile pe baza cărora se încearcă instituirea carantinei. Până în momentul de față nu am primit argumente solide astfel că decizia mea este împotriva unei carantine formale, lipsite de eficiență”, spune Nica, pe o rețea de socializare.

El vorbește chiar despre dorința lui Fritz de a forța carantinarea, și spune că dacă tot se dorește așa ceva să se aplice și o serie de măsuri.

”Dacă totuşi decizia primarului Timişoarei este de a forţa carantina, atunci atrag atenţia asupra necesităţii adoptării în paralel a următoarelor măsuri: libertate de deplasare pentru persoanele vaccinate şi pentru cele care au făcut deja boala; sprijin financiar compensatoriu de urgenţă pentru operatorii economici  afectaţi; alocarea de către Ministerul Sănătăţii a unui număr suplimentar de vaccinuri. În toamna anului trecut, la o rată de infectare comparabilă sau chiar mai mică dacă luam în considere faptul că au fost introduse în calcul şi focarele, a fost solicitată carantina pentru Timişoara şi a fost respinsă. Închei cu o întrebare retorică: ce s-a schimbat de atunci?”, a mai scris Nica pe Facebook.

Comentarii

comentarii