Acasă Politica Alin Nica vrea Drumul Vinului pe două roţi şi pistă spre Ungaria

Alin Nica vrea Drumul Vinului pe două roţi şi pistă spre Ungaria

1743
DISTRIBUIȚI

Infrastructura velo este în atenţia candidatului PNL Timiş la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Alin Nica a prezentat un plan în mai multe puncte pentru acest domeniu. Rezolvarea problemei proprietăţii pistei de pe malul Begăi, autostrada bicicletelor, care să lege localităţile periurbane ale Timişoarei, o pistă spre Ungaria, dar şi un posibil Drum al Vinului sunt incluse în acest plan.

„Avem aici pista de biciclete realizată de Administraţia Bazinală de Apă Banat, care este un lucru foarte bun, un lucru care trebuie menţinut şi întreținut în continuare. În urma discutiilor cu asociaţiile biciclistilor, dar şi cu autorităţile locale, a rezultat necesitatea extinderii acestei idei in alte zone cum ar fi pe malul Timișului. Mai avem autostrada de biciclete, care sa unească toate comunele periurbane”, a declarat Alin Nica.

Reprezentantul PNL Timiş cere ca Administraţia Bazinală Banat şi CJT să se pună la masa discuţiilor, pentru rezolvarea situaţiei actualei piste care pleacă, pe malul Begăi, spre graniţa cu Serbia. Disputa pe tema predării şi preluării acestei piste ar trebui închise. Nica spune că nu a existat dorinţă, dar nici discuţii adevărate, pe această temă.

Actualul primar din Dudeştii Noi a gândit şi un eventual Drum al Vinului, desigur tot pentru biciclete, care să unească zona Buziaş şi Silagiu, unde sunt mai multe podgorii, cu Timişoara. De asemenea, se doreşte realizarea unei alte piste, care să se lege de cea realizată în Ungaria de la Szeged până la graniţa cu România.

Comentarii

comentarii