Acasă Politica Alina Gorghiu, optimistă pentru o nouă moţiune de cenzură

Alina Gorghiu, optimistă pentru o nouă moţiune de cenzură

DISTRIBUIȚI

Alina Gorghiu, senator PNL de Timiş, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, în data de 31 ianuarie, la Timişoara, că în urma pierderii majorităţii parlamentare în Camera Deputaţilor de către PSD, opoziţia din Parlamentul României beneficiază de o nouă oportunitate. Senatoarea a spus că se va iniţia o nouă moţiune de cenzură la adresa Guvernului, posibil chiar din prima zi a noii sesiuni parlamentare.

Criza internă cu care se confruntă PSD duce la intrarea social-democraţilor în etapa de „scapă cine poate”, după cum consideră senatoare liberală plecarea din partid a mai multor nume importante, fapt care dă mari speranţe de trecere a moţiunii de cenzură.

Alina Gorghiu consideră că PNL trebuie să poarte discuţii cu liderii celorlalte partide cu care ar putea forma alianţe pentru realizarea unei eventuale majorităţi parlamentare.

Senatoarea a comentat şi cele mai recente mişcări ale sociali-democraţilor. Excluderea din PSD a viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu, a atras atenţia acesteia, atât pentru că pare o nouă mişcare a lui Liviu Dragnea în „războiul” cu Gabriela Firea, dar şi pentru rolul pe care acesta l-a jucat în intervenţia violentă din partea autorităţilor la protestele din 10 august.

De asemenea, liberala a cerut o explicaţie oficială din partea Guvernului pentru declaraţia vice-guvernatorului BNR, Florin Georgescu, care propune introducerea impozitului progresiv asupra veniturilor. Florin Georgescu a fost Ministrul Finanţelor Publice în guvernul Ponta. Propunerea acestuia, consideră Gorghiu, ar bulversa şi mai mult sistemul fiscal al ţării, în condiţiile în care PSD a rămas fără bani în buget.

Senatoarea a criticat şi lipsa respectării unui calendar al planificării bugetului de către Guvern. Prim-ministrul Viorica Dăncilă, a declarat că până pe 9 februarie acesta va fi stabilit, cu întârziere de trei luni faţă de data limită de 15 noiembrie în care acesta ar fi trebuit trimis să fie votat în Parlament.

De critici nu a scăpat nici suspendarea din comandamentul Armatei Române a mandatului generalului Nicolae Ciucă, liberala cerând demisia Ministrului Apărării, Gabriel-Beniamin Leş. Gorghiu  interpretează faptele ca o manevră tipică PSD pentru preluarea controlului a cât mai multor instituţii şi a apreciat că una dintre puţinele instituţii importante pe care PSD încă nu le-a subordonat este cea a Bisericii Ortodoxe Române.

Senatoarea s-a declarat optimistă pentru viitorul PNL, care, conform unui sondaj realizat pe 26.000 de repondenţi, se arată a fi prima alternativă democratică care să se opună PSD. Contând pe datele analizei care arată un suport de 27% pentru partid, liberalii îşi propun să depăşească social-democraţii în alegerile europarlamentare din acest an.

Alina Gorghiu consideră că experienţa şi credibilitatea sunt principalele motive care fac posibilă asumarea a 30% din voturi în cadrul acestor alegeri. Pentru a arăta intenţiile proeuropene ale liberalilor, senatoarea a precizat că partidul urmăreşte un echilibru de gen în nominalizarea candidaţilor, o politică importantă a Partidului Popular European, gruparea europeană cu care se aliniază şi PNL. Listele cu numele nominalizate va fi conturată până la mijlocul lunii februarie, unitatea în partid fiind prioritară pentru Alina Gorghiu.

Comentarii

comentarii